ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Dags för en ny spännande fotbollshelg.
En helg som bjuder på en hel del godbitar.
Lokalfotboll.se har plockat ut de fem hetaste med lokal inblandning.

HH-540x216


Fredag
ENV – IFK Mariestad (Division 4 norra herr)
Endast en seger vardera för fredagens lag på Edsvallen. Detta innebär förstås att båda lagen ligger under nedflyttningsstrecket. Men nu ska alltså en ny trepoängare troligtvis delas ut till antingen ENV eller IFK Mariestad. Båda lagen har främst haft problem i defensiven med många insläppta mål. Framåt har det ändå varit helt okej, men denna fredagskväll måste man täppa till de bakre leden om man ska bärga segern.
ENV vann senast och har chansen till andra raka och faktiskt en klättring i tabellen. Laget har haft en förmåga att skärpa till sig när det som bäst behövs. Samma visa igen denna helg?


 

Lördag
Järpås – JK10 (Lidköpingssexan)
Järpås har fyra raka segrar på hemmaplan. JK10 tre raka på bortaplan. På lördag möts tabellfyran och trean i Lidköpingssexan på Järpåsvallen. Tillsammans med Trollekis och ÖSIK är man just nu lagen som kämpar om de översta platserna och en trepoängare på lördag är otroligt viktig. Inte minst för Järpås som tidigare haft svårt mot topplagen och som har en match mer spelad än JK10.
Gästerna då? Ja, senast blev det förlust mot ÖSIK med 0-1 och nu är det hög tid att ta nya poäng om man vill göra allvar med att hota om seriesegern denna säsong.

 


Lördag
Kungsbacka DFF – Lidköpings FK (Elitettan)
Vem hade kunnat tro att seriefinalerna skulle dugga tätt för LFK? Men nu är detta verkligheten i Elitettan och på lördag väntar ännu en toppmatch. Laget gästar tabelltvåan Kungsbacka DFF och för tillfället skiljer bara ett ynka mål mellan lagen.
Båda lördagens kombatanter har överraskat så här långt och det var som bekant bara något år sedan som båda gängen firade uppflyttning till Elitettan på Framnäs gräsmatta.
Än så länge har Kungsbacka inte förlorat på hemmaplan denna säsong och samma gäller LFK:s bortafacit. Med andra ord talar mycket för att någon av sviterna spräcks på lördag. Får vi se LFK i serieledning ännu en vecka?

 

Får LFK jubla ännu en helg?

Lördag
Lidköpings FK – Gerdsken  (division 3 mellersta Götaland herr)
Två poäng skiljer ettan och fyran i den jämna mellersta herrtrean. På söndag möter också tabelltvåan IFK Tidaholm serieledande Mellerud. Detta medan tabelltrean LFK på lördag tar emot fyran Gerdsken.
Mycket kan alltså hända i toppstriden och en stor del avgörs på Framnäs. LFK kryssade senast mot Götene och var missnöjda med bara en poäng. Nu får man chans att revanschera sig mot ett Gerdsken som fullständigt körde över Mellerud senast med 6-0.
En tuff match att vänta och matchbilden ser given ut med ett LFK som är spelförande och ett Gerdsken som kontrar blixtsnabbt.


Lördag
Råda – Vara (division 4 norra herr)
Rådadagen på Rådavallen och bara någon timme tidigare har föreningens damer spelat mot Vinninga i ett spännande derby. Denna dag är det dock herrmatchen som är mer intressant sett ut tabellens betydelse. Både Råda och Vara har ett par förluster bakom sig inför matchen och är just nu inblandade i kampen kring de nedre strecken. Nu krävs det en trepoängare för att ta sig uppåt och den behöver komma snart innan den negativa trenden blir starkare.
Blytunga poäng står alltså på spel för två lag som behöver komma rätt i offensiven och börja göra mål.

Vara vill uppåt i tabellen.

Lämna en kommentar