ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Det bjuds på högsommarvärme i Sverige.
Men även på de lokala planerna väntar heta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste med lokal inblandning.
”Helgens hetaste” är tillbaka på allvar på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


KINNE VEDUM – TRÄSSBERG

Dag: Fredag
Serie: Division 5 västra Västergötland herr

Hemma på Kinnevallen tar Kinne Vedum under fredagskvällen emot tabellsjuan Trässberg. Just nu skiljer det bara fyra poäng upp till Trässberg för hemmalaget som ligger på negativ kvalplats. Det är således en mycket betydelsefull match som mycket väl kan vara avgörande när vi summerar tabellen längre fram i höst. Kinne Vedum har bara förlorat en match på hemmaplan denna säsong, men poängskörden i stort är en besvikelse och nu måste snart trepoängarna börja att komma.

Och hemma mot Trässberg borde förutsättningarna finnas. Gästerna har gjort det bra i division fem även detta år, men bortaformen är allt annat än bra då det blivit sex förluster på lika många försök. Bryter man den trenden under fredagen och kanske till och med vinner så tar man ett stort steg ifrån botten av tabellen och kan ta sommarvila med mycket gott samvete.

Kan Anton Stenbergs Trässberg ta sin första bortaseger?

RÅDA – LHK

Dag: Fredag
Serie: Division 2 norra Götaland dam

Åt serieledande Frisco lär det inte vara mycket att göra åt för varken Råda eller LHK, men i en snabbrörlig damfotbollsvärld kan varje placering i en tabell vara avgörande för kommande säsong. Gratisplatser kan dyka upp från ingenstans och då gäller det att ha placerat sig så bra som möjligt året innan.

Just därför är fredagens match på Rådavallen extra intressant. Varken Råda eller gästande nykomlingen LHK har nämligen råd med så många fler förluster om man ska jaga ikapp toppen av tabellen och kunna knipa en andraplats. Främst Råda som haft mycket stolpe ut denna säsong måste verkligen ta trepoängare om drömmen om division ett nästa år ska leva vidare. Förlust denna omgång och hösten har stor risk att bli en ganska avslagen historia för de grönvita. Detsamma gäller för LHK som dock skulle vara betydligt nöjdare med en mittenplacering denna säsong.

Fortsätter LHK att göra det bra i division två?

GÖTENE – HAGA

Dag: Lördag
Serie: Division 3 mellersta Götaland herr

Götene hemma mot Haga blir den första ”höstmatchen” för lagen. Senast man drabbade samman spelade man 1-1 i en jämn match och efter detta har man sedan hållt relativt jämna steg med varandra i tabellen. Just nu ligger Götene på kvalplats nedåt. Laget har 13 poäng och två poäng bakom på platsen under återfinns lördagens gäster Haga.
Vi pratar alltså om en så kallad ”sexpoängmatch” där Götene har möjlighet att i en jämn tabell avancera uppåt och skapa andrum inför sommarvilan. Förlust och man är under nedflyttningsstrecket när man åker och möter Åsarp-Trädet i sista omgången innan uppehållet.

Matchen mot Haga på lördag är alltså början på den våravslutning som mycket väl kan definiera Götenes höst. Blir det spel med kniven mot strupen, eller kan man inleda höstsäsongen lite mer avslappnat?

Götene har chans att rycka ifrån botten.

LIDKÖPINGS FK – UMEÅ IK FK

Dag: Lördag
Serie: Elitettan dam

Det går fort i fotboll. Innan säsongen var det nytt kontrakt som gällde för LFK, men nu har förväntningarna på kort tid höjts kraftigt och nu hoppas de flesta att lagen kan vara med och slåss om en direktplats till Allsvenskan.
Att man också går ut som favoriter i lördagens möte med ett av sveriges genom tiderna bästa damförening Umeå säger kanske en hel del om den resa LFK gjort denna säsong.

Men nu står man på IP Framnäs under lördagen med höga förväntningar på tre poäng och en fortsatt jakt på toppen trots ett historiskt starkt motstånd. Nio poäng skiljer lagen åt och ska LFK jaga vidare i toppen inför hösten bör det bli tre nya hemmapinnar innan man avslutar våren hemma mot Sundsvall nästa helg. Håller LFK än en gång för det nyblivna favorittrycket?

Blir det nytt målljubel för Sandra Lagerbratt?

VEDUM – SÄVEN/HOL

Dag: Lördag
Serie: Division 5 mellersta Västergötland herr

Sandared/Sjömarken hade tio raka segrar innan man föll mycket överraskande mot mittenlagen Byttorp med 5-0 senast.
Med detta skrivet är det dock inte mycket som talar för att det är något annat än en andraplats som lagen bakom slåss om resten av säsongen?

Två lag som är med och fightas om en kvalplats till fyran är lördagens kombatanter Vedum och Säven/Hol. Tabellfyran och femman behöver dock trepoängare för att haka på Bergdalen och Borås AIK och några fler onödiga poängtapp behövs inte för Sebastian Erikssons Vedum. Speciellt inte när laget ska åka till Sandared i vårens avslutande match.

Nej, hemma mot Säven/Hol behöver det nog bli tre poäng om man inte ska tappa det smygläge man nu byggt upp. En spännande match att vänta på Nordvalla under lördagen

 

Lämna en kommentar