ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Höstsäsongen startar på allvar i helgen.
Och redan från start väntar en rad spännande matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste med lokal inblandning.
”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


VARA – FAGERSANNA

Dag: Fredag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Att Vara genomgår en generationsväxling känner de flesta till, men man hade ändå betydligt högre ambitioner än en elfteplats i divison fyra efter vårsäsongen. Med en skadad Robert Barkin har det bara blivit femton mål framåt och detta är till stor del orsaken till Varas dåliga tabellplacering.
Inför hösten hoppas man på bättring och redan under fredagen står otroligt viktiga poäng på spel. Fagersanna som ligger på säker mark och är fyra poäng framför kommer nämöligen till Torsvallen och ska inte gästerna rycka så behövs det poäng för Vara.

Räkna med ett Vara som vill starta hösten på bästa sätt. Dessutom ryktas det om att tränare Rasmus Johansson ska dra på sig skorna igen. Bara det kana vara värt entrépengen.

 

Vara har som vanligt laddat upp i Bovallstrand inför hösten.

RÅDA – EDSVÄRA/NORRA VÅNGA

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Även på Rådavallen ska det delas ut viktiga poäng på den undre halvan i den norra fyran. Råda på 17 poäng tar emot ENV på 12 poäng. Båda lagen har som målsättning att fixa nytt kontrakt och ska inte hösten bli jobbig måste det börjas att ta poäng med en gång.
Råda och ENV förlorade i veckan och tyngst var det förstås för ENV som hade 4-0 mot Ekedalen i halvlek, men som förlorade (!) med 4-5.

Råda föll mot tabelljumbon Mariestad och även här var det defensiven som var alldeles lam för att ta tre poäng. Matchen på Rådavallen kommer med all säkerhet bli en holmgång och mitt i händelsernas centrum lär vi hitta Johan Sörstrand. Rådas spelande tränare har som bekant haft samma roll i ENV så räkna med en Sörstrand som vill visa framfötterna.

 

Johan Sörstrand mot sina gamla lagkamrater.

 


LIDKÖPINGS FK – UPPSALA

Dag: Lördag
Serie: Elitettan dam

Känslan är att damerna i Lidköpings FK kan platsa på ”Helgens hetaste” ofta under den kommande hösten. Laget leder Elitettan och steget till allsvenskt spel 2019 är just nu inte speciellt långt.
Självförtroendet i laget verkar vara på topp och lagets framfart har gjort avtryck i fotbollssverige där allsvenska Linköping bland annat vill ha målsprutan Sandra Lagerbratt som dock valt att stanna i klubben.

Uppsala är laget som väntar under lördagen och sett till tabellen är detta förstås en match LFK ska vinna. Men känslan är att serien ändå är jämn och de rödsvarta har inte råd med några poängtapp så Kjell Larsson lär som vanligt beordra hård press och full fart framåt.

Behåller LFK serieledningen även efter helgen?

GÖTENE – GERDSKEN

Dag: Lördag
Serie: Division 3 mellersta Götaland

Götene är nästjumbo i den mellersta trean och våren gick inte riktigt som nye tränaren Jim Larsson hoppats på. Men tabellen är jämn och det är faktiskt bara fyra poäng upp till en sjundeplats. Men ska Götene uppåt i tabellen måste det bli fler trepoängare och lite mer ”stolpe in” under hösten.

De sna och klassiksa ”Göteneforceringarna” har uteblivit, men kanske kan det vända i höst och då i premiären mot Gerdsken. Tabelltrean är främst starka på hemmaplan, men har sviktat borta vilket kan öppna upp för Patric Norismaa och hans lagkamrater.
Både Götene och Gerdsken gillar att spela på kontring. Vilket lag vågar föra spelet på lördag?

Johan Apell och Götene vill över strecket.

 


ARENTORP/HELÅS – SIL

Dag: Söndag
Serie: Division 2 norra Götaland dam

Bara ett lag åker ur division två norra Götaland och detta var förstås en lättnad för våra lokala lag inför säsongen. Ändå är söndagens båda kombatanter Arentorp/Helås och Sil i allra högsta grad inblandade i kampen om att undvika nedflyttning.
Inget av lagen har gjort någon katastrofvår, men man har saknat en riktig målskytt och det håller inte om man vill undiva den nedre delen av tabellen.

AHFK har 9 poäng och Sil 8 poäng och nu behöver man fortare än kvickt ta trepoängare och lämna det hotande nedflyttningsstrecket. För vilket av lagen lossnar det för på söndag?

 

Lämna en kommentar