ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

En fullspäckad fotbollshelg väntar.
Och främst väntar spel om viktiga poäng i seriernas bottenstrider.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste med lokal inblandning.
”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


VARA – EDSVÄRA/NORRA VÅNGA

Dag: Fredag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Det vankas ”schlättaderby” på Torsvallen under fredagskvällen och det är minst sagt viktiga poäng som står på spel när ENV gästar Vara.
När höstmatcherna startade för bara några veckor sedan skiljde det bara en poäng mellan lagen, men nu är det åtta. ENV har sin vana trogen nämligen visat fin höstform och öser in mål framåt. Något som i skrivande stund innebär en femteplats i tabellen.

Vara då? Jo, laget har det fortsatt tungt tabelljumbon har inte vunnit en seriematch sedan den 10 maj. Vilka man mötte då? Jo, ENV.
Matcherna lagen emellan brukar bjuda på känslor och många målchanser och fredagens match lär inte vara ett undantag. Räkna med en matchbild där Vara har mycket boll och ENV kontrar livsfarligt.

Vara behöver omgående en trepoängare.KINNE VEDUM – AXVLL

Dag: Fredag
Serie: Division 5 västra Västergötland

Nästjumbon Axvall på 11 poäng har spelat upp sig rejält sedan midsommar. Ändå vill inte trepoängarna rulla in i den takt man önskar och de sena poängtappen de två senaste omgångarna har svidit rejält. 2-0 hemma mot Levene Skogslund i den 88:e minuten blev 2-2 och innan dess tappade man ett oavgjort resultat till förlust borta mot starka Vinninga.

Om Michael Roséns mannar har det tungt så är det mer uppåt hos Kinne Vedum på tabellplaceringen ovan. Seger i höstpremiären mot Corner och sedan tog man årets första bortapoäng mot Edet. Nu fortsätter man att jaga lagen ovanför kvalstrecket och vid seger mot Axvall på fredag skulle det skilja sex poäng ner till just Axvall under strecket. Vinner Axvall? Ja, då är det istället Axvall som kliver förbi i tabellen. Termen ”sexpoängsmatch” för att beskriva denna match känns given!

Tuff bortamatch mot Kinne Vedum väntar Axvall.

GÖTENE – TIDAHOLMS G&IF

Dag: Lördag
Serie: Division 3 mellersta

Götene knep en poäng borta mot tabelltvåan IFK Tidaholm senast vilket var imponerande. Trots detta är man fortfarande under nedflyttningsstrecket efter 15 spelade omgångar av serien. Dock är det många lag inom bara några poängs avstånd och avancemang uppåt kan gå snabbt.

För att detta ska bli verklighet krävs dock först och främst en trepoängare hemma mot Tidaholms G&IF. Gästerna ligger två pinnhål över i tabellen och har fyra mer inspelade poäng än Götene. Förlust för Jim Larsson och hans lag och ni förstår själva att det blir en tuff jakt på i alla fall TG&IF under hösten.

Nej, Götene med en comebackande och storspelande Rickard Hägg mellan stolparna får utgå från den starka defensiven från senast och hoppas att någon av lagets offensiva spelare tar sitt ansvar och fixar målet som kan ge tre otroligt viktiga poäng för en fortsatt spännande höst.

Kan Götene med Rickard Hägg mellan stolparna ta klivet över strecket?

SIL – TRÄSSBERG

Dag: Lördag
Serie: Division 5 västra Västergötland

Sju lag är just nu inblandade i bottenstriden av den västra femman och av dessa är sex stycken från vårt bevakningsområde. Kinne Vedum och Axvall har vi redan nämnt ovan, men på Silbohof spelas ytterligare en högintressant match.
Tabellnian Sil (16 poäng) tar nämligen emot tabellåttan Trässberg (17 poäng).

Båda lagen är förstås ute efter en trepoängare som skulle kunna föra upp laget på säkrare mark, men då krävs det att man får igång målskyttet. Hemmalaget Sil höll så när på att få poäng mot Vinninga senast, men återigen var det i avslutsfasen man misslyckades och en riktig målskytt saknas.

Även Trässberg behöver få igång målskyttet och då kanske framför allt på bortaplan där det bara blivit ynka fyra mål under årets säsong. Vilket av lagen får igång målproduktionen och tar ett kliv ifrån det nedre kvalstrecket?

 

Kan Jesper Svensson och hans Sil få målskyttet att lossna?

TROLLEKIS – JK10

Dag: Lördag
Serie: Lidköpingssexan

En av många kommande seriefinaler spelas på Såtavallen i Trolmen under lördagen. Serieledande JK10 gästar nämligen tabellfyran Trollekis. Ett Trollekis som är tre poäng bakom JK10, men med en match mindre spelad.
Trollekis har än så länge ”gått rent” på hemmaplan och fortsätter den trenden är man alltså alldeles strax serieledare i denna jämna serie där fyra lag gör upp om segern.

Men det lär knappast bli en enkel uppgift för Trollekis. JK10 har visserligen mött svagt motstånd efter sommarvilan, men sex poäng och 14-1 i målskillnad imponerar förstås. Mycket talar också för att matchen på Kinnekulle kommer att bli en målrik historia då lagen främst har sin kvalité i de offensiva leden. Vilket lag sitter egentligen i förarsätet av Lidköpingssexan efter helgens spel?

Seriefinal i Lidköpingssexan väntar för JK10.

 

Lämna en kommentar