ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Dags för ännu en spännande fotbollshelg.
Detta när vi nu närmar oss ett avgörande i våra lokala serier.

Lokalfotboll.se har här valt ut de fem hetaste matcherna med lokal inblandning.

”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de fem matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


ARDALA GOIF – IFK HJO

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Det är inte mycket som talar för att Ardala ska tappa andraplatsen i division fyra norra, men ska det bli någon nerv så behöver Hjo vinna på Ardala IP på lördag. Sju poäng skiljer lagen åt, men Ardala tittar för tillfället uppåt i tabellen där Främmestad finns i serieledning två poäng framför.

Ett målglatt och offensivt starkt Ardala lär inte nöja sig med oavgjort på lördag då som bekant även den bästa tvåan i de två division fyra-serierna går direkt upp till division tre. Just nu är detta Ardala och ska man behålla minst den platsen behövs det fler trepoängare. Matchen mellan tabelltvåan och tabelltrean i denna intressanta serie platsar förstås på listan över helgens hetaste matcher.

Seger i helgen och det lär bli minst en andraplats för Ardala.

VARA SK – SKARA FC

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Derby på Torsvallen mellan två lag som behöver tre poäng. Skara för att fortsätta jakten på en tredjeplats i tabellen som innebär kvalspel till trean och Vara för att undvika nedflyttning till division fem.
Normalläget när lagen spelar är också att man gillar att spela en offensiv fotboll och det lär kappast bli mindre av den varan när man måste gå för tre poäng.

Vara spelade en målglad och svängig match mot ENV senaste på Torsvallen och det kan mycket väl bli öppna spjäll även på lördag. Men vem i lagen kliver fram och blir matchhjälte? Varaduon Robert Barkin eller Albrim Demaliljaj eller blir det Ekrem Ibrasimovic eller Jacob Söderberg i Skara som stjäl rubrikerna?

Skara ångar på under hösten och har hittat formen.

KVARNSVEDEN – LIDKÖPINGS FK

Dag: Lördag
Serie: Elitettan

Efter två raka kryss mot lag från den nedre tabellhalvan kom LFK upp på vinnarspåret igen under den gångna helgen via en stabil seger mot Asarum. En trepoängare som innebär att laget fortfarande leder Elitettan.
Med åtta omgångar kvar att spela är det just nu fyra lag som slåss om två direktplatser till Allsvenskan och lördagens hemmalag Kvarnsveden är ett av dessa. Åtta poäng bakom LFK och med en match mindre spelad. Laget behöver således vinna på lördag för att haka på.
Seger för LFK? Ja, då är känslan att man hakat av Kvarnsveden och det då bara är tre lag kvar i matchen. Snacka om intressant uppgift för seriens skyttedrottning Sandra Lagerbratt och hennes lagkamrater.

LFK kan hänga av Kvarnsveden denna helg.

FALKÖPINGS KIK – VINNINGA AIF

Dag: Lördag
Serie: Division 2 norra Götaland

Det råder ingen tvekan om att Vinningas damer har gjort det otroligt bra under debutsäsongen i division två. Just nu är man tabelltrea och fortfarande har man ett hemmaspel som är otroligt bra. Något svagare på bortaplan, men nu gäller det verkligen att bättra på bortastatistiken när man möter Falköpings KIK till helgen.

Grejen är nämligen den att det titt som tätt dyker upp gratisplatser i damernas seriesystem och då gäller det nog att nå minst en andraplats i serien. Just nu har Falköping denna placering och tre poäng är ett måste för Vinninga om man vill fortsätta drömma om hypotetiskt division ett-spel på Lindvallen 2019. Kan de helgröna fortsätta att överraska positivt?

Vinninga kämpar för att bli tvåa i serien.

LUNDSBRUNNS IF – AXVALLS IF

Dag: Söndag
Serie: Division 5 västra Västergötland

Det pratas om att söndagens båda kombatanter Lundsbrunn och Axvall redan är avsågade i botten av den västra femman, men på söndag har man chansen att greppa det som kan vara det sista halmstrået för att undvika division 6-spel 2019.
Nio respektive sex poäng har man upp till kvalplatsen och det behövs givetvis en trepoängare på söndag för att knappa in på de många lag som ligger i spannet 17-19 poäng.

Om vi först pratar Axvall så har laget spelat jämt med de flesta lag i serien, men man har inte marginalerna med sig och segrarna har uteblivit. Bättre chans än mot Lundsbrunn ska förstås inte finnas, men tabelljumbon har verkligen sprattlat till de två senaste veckorna. Seger mot Corner och sedan ett kryss i Edet har visat att man inte givit upp ännu.
På söndag eftermiddag lär vi få klarhet i om ett, eller kanske båda lagen som kliver av Sörbovallen är på god väg ner till division sex kommande år.

1 tanke på “Helgens hetaste matcher

Lämna en kommentar