ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher i den lokala fotbollen

Höstsäsongen innebär massor av sevärda och spännande matcher.
Mycket står på spel och serierna går mot ett avgörande skede.
Lokalfotboll.se har listat de fem på förhand hetaste matcherna som spelas i helgen.

Höstsäsongen är igång på allvar och våra lokala serier är nu inne i ett avgörande läge. Denna helg bjuder på massor av viktiga matcher där mycket står på spel. Som vanligt har vi på Lokalfotboll.se listat helgens fem hetaste matcher som går av stapeln på någon av våra lokala lags hemmaplaner. Således finns inga bortamatcher med på listan.

Vilka matcher har vi då valt ut? Här kommer de: (två ytterligare kommer under kvällen)

Fredag – Sönevallen 18:15
Division 6 Lidköping: Örslösa Söne – Trässberg

Seriefinal ute på ”Söne Ma” när serieledande Trässberg (40 poäng) gästar ÖSIK (38 poäng). Att just dessa båda lag slutar etta och tvåa i tabellen efter 22 omgångar råder det nog ingen tvekan över.
För när lag som Källby, Mellby och Hällekis/Trolmen har sviktat är det lagen som möts ikväll som vunnit de där jämna matcherna. I Trässbergs fall handlar det mycket om kvalité och rutin, medan segerreceptet hos ÖSIK stavas entusiasm och träningsflit.
Vilka egenskaper som är bäst för att vinna en seriefinal som den ikväll låter vi vara osagt, men det mesta talar för att vinnaren i matchen spelar i division fem nästa år. För förloraren väntar ett stentufft kval. Mycket står med andra ord på spel och storpublik är att vänta ute bland kossorna på Söne.

Tips: 1-2. ÖSIK (eller tidigare Söne) har historiskt sett haft svårt med Trässberg och ikväll fäller rutinen avgörandet mot ett något överladdat hemmalag.

Lördag – Västerby 14:00
Division 3 mellersta: Götene – Fristad

Det är tight i botten av den mellersta trean och hastigt, men mindre lustigt har Götene hamnat under nedflyttningsstrecket. Det är visserligen inte så många poäng upp till lagen framför, men då krävs trepoängare och det har Götene inte tagit sedan någon gång kring Kristi födelse.
Nej, skämt åsido togs senaste vinsten i maj mot Skara och fortsätter den trenden så spelar Götene i fyran nästa säsong.
Under lördagseftermiddagen är det dock dags för en vändning och sett till tabellen blir uppgiften inte lättare. Då väntar nämligen Fristad. Tabelljumbon som ligger sex poäng bakom Götene och som verkligen måste vinna denna match. Mycket på spel med andra ord!

Tips: 3-1. Efter en krampaktig inledning lossnar det för Götene som öser på i andra halvlek och vinner en rättvis seger.

Lördag – Framnäs 15:00
Division 1 norra: Lidköpings FK – Gauthiod

Derby i Damettan när LFK tar emot Gauthiod. Senast lagen möttes vann Gauthiod överraskande då Evelina Willhelmsson nickade in segermålet i slutminuten.
Mycket talar för att lördagens match blir precis lika jämn. Båda lagen slåss för att ta sig över streck. I hemmalagets fall handlar det om att ta sig förbi strecket som innebär kvalspel till Elitettan. För det krävs enbart segrar om chansen ska finnas att gå förbi ledande Holmalund.
I Gauthiods fall handlar det om att hålla sig kvar över nedflyttningsstrecket. Ett streck man just har passerat tack vare fin form och bra anfallsspel. Dock krävs ett gäng med segrar till om man inte ska halka tillbaka under strecket.
Två lag som går för tre poäng är att vänta på Framnäs!

Tips: 2-0. LFK är i grunden ett bättre lag och måste bara vinna denna match. Gauthiod stabila bakåt, men kommer att få svårt att näta mot ett stabilt LFK-försvar. Säker hemmaseger.

 

LFK - Gauthiod i ett hett derby väntar i helgen.
LFK – Gauthiod i ett hett derby väntar i helgen.

 

Söndag – Bergevi 17:00
Division 3 västra dam: Främmestad – Gauthiod U

Efter de ”nya” strecken i division tre för damer har detta kommit att bli en riktig ödesmatch. Att lag åtta, nio och tio i denna serie åker ut är klart, men i värsta fall kan även lag sju få lämna.
I skrivande stund ligger Främmestad åtta i serien (14 poäng) och sämre än så lär man inte bli då både Vedum och Mellby är avhängda. Laget kollar därför uppåt och på platsen ovanför hittar de då Gauthiod U på sjundeplats (16 poäng). Just dessa båda lag drabbar alltså samman under söndagseftermiddagen och det är två lag med ett sviktande självförtroende som möts. Efter en bra juni har nämligen Främmestad inte tagit poäng under höstsäsongen. Det har visserligen Gauthiod, men har iställant andra skrämmande siffror. Laget har nämligen inte vunnit sedan den 25 maj!

Tips: 2-1. Målsnålt och tillknäppt att vänta. En svit kommer spräckas. Det blir Främmestads som är mer motiverade än gästerna och vinner matchen.

Söndag – Framnäs 18:00
Division 5 nordvästra: Lidköping United – Ardala

Mycket kan givetvis hända i fotboll, men det mesta talar för att trion Vinninga, Lidköping United och Ardala (alla 12 poäng) kommer att sluta på de tre sista platserna i den nordvästra femman. Frågan är vilket lag som lyckas knipa plats nummer tio. En plats som innebär kvalspel för att hänga kvar. Sex matcher återstår i serien, men redan under söndagen kan en del i detta drama få sin upplösning. Ardala gästar nämligen Framnäs och tre otroligt viktiga poäng står på spel.
Ardala har bara vunnit två matcher i år och United tre. I senaste matchen lagen emellan vann United med klara 3-0 i en match där man för en gångs skull fick offensiven att släppa. Just målskyttet framåt har varit båda lagens problem under säsongen och frågan är vilka som lyckas bäst under söndagkvällen.

Tips: 2-1. Det kommer att bytas chanser på Framnäs under söndagskvällen. Var så säkra. Ardala har visat något bättre form än United på slutet, men är för ineffektiva framåt. United tar detta knappt och vinner med 2-1.

2 tankar på “Helgens hetaste matcher i den lokala fotbollen

Lämna en kommentar