ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher i den lokala fotbollen

Massor av lokal fotboll i helgen som kommer.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 18:30
Hangelösa – Sil (Division 5 norra)
Tabelltvåan Hangelösa mot tabelltrean Sil. Ändå skiljer det hela åtta poäng mellan lagen inför fredagkvällens derby. Hangelösa har gått som tåget i denna serie, men lär ändå få nöja sig med kvalspel då IFK Hjo helt enkelt är för bra. Enda hotet mot Hangelösa är ändå Sil som via ett stabilt försvarsspel smugit med i toppen. Detta lär behövas även ikväll mot ett Hangelösa som har mänder med spelare som producerar poäng framåt.
Seger är ett måste för Sil om chansen till kvalspel ska leva. Vinner Hangelösa ikväll. Ja, då är kvalplatsen stensäker.
Tips: Hangelösa är snäppet bättre och vinner med 2-0. Andreas Nyblom och Peter Linde gör målen.

Peter Linde kan skjuta Hangelösa mot kvalet.
Peter Linde kan skjuta Hangelösa mot kvalet.

 

………………………………………..
Fredag 18:45
Trässberg – Mellby (Division 6 Lidköping)
Det vankas toppmöte ute på Trässbergsvallen. Metrologerna lovar hett väder och vi kan nog även räkna med heta känslor denna fredagskväll.
Mellby leder just nu serien på 35 poäng. Det är en poäng före Lidköping United och fyra före just Trässberg. Man har alltså ett gyllene tillfälle att hänga av rutinerade TBK redan ikväll.
Formen på båda lagen känns tveksam, men det är Mellby som klarat av att hantera detta bäst på slutet. Trässberg däremot har under hösten två raka förluster och behöver verkligen en seger för att åter vara en guldkandidat.
Tips: Trässberg älskar denna typen av matcher och vinner med 2-1. Martin Berggren och Patrik Arvidsson gör målen. Egzon Restelica tröstmålar för Mellby.

Kan Trässberg haka på Mellby i toppen?
Kan Trässberg haka på Mellby i toppen?

 

………………………………………..
Fredag 18:45
Skultorp dam – Axvall dam (Division 3 norra dam)
Axvalls damer skulle denna säsong bevisa att man hör hemma i division tre. Det har man inte gjort. Istället har man gjort det bättre än så och som nykomling leder man serien med fem poäng. Tabelltvåan heter Skultorp och just dessa står för motståndet under fredagskvällen.
Eftersom det bara återstår fyra matcher av denna serie (efter kvällens match) har Axvall ett gyllene läge att göra ett avgörande segerryck redan ikväll. Ja, med tanke på det avslutande spelschemat där man faktiskt möter seriens tre bottenlag så ser det ruggigt bra ut för Tommy Odhs töser. Allt utom en förlust ikväll är ett bra resultat, men skulle man gå och vinna? Ja, då spelar Axvall i division två nästa år.
Tips: Senast vann Axvall med hela 5-1, men nu blir det mer försiktigt. 2-2 känns som ett vettigt slutresultat. Andrea Verona Grönberg och Nellan Hagman gör målen.

Amanda Svensson har chansen att återigen bli hjälte.
Amanda Svensson har chansen att återigen bli hjälte.

 

………………………………………..
Lördag 13:00
Främmestad – Kronäng (Division 5 västra)
I stekhet sol ska Främmestad under lördagen ta den sista (?) chansen till en kvalplats. För motståndet står tabelltvåan Kronäng som just nu är fyra poäng före hemmalaget inför matchstart. Främmestad lär behöva vinna denna fight, men brukar tyvärr ha svårt att göra så när man möter andra topplag. Senast man mötte Kronäng var man aldrig riktigt nära, utan föll med 2-0.
Nu är det hemmaplan och Daniel Olséns mannar lär trycka gasen i botten mot ett försvarsstarkt Kronäng som bara släppt in nio mål i seriespelet. Tar man chansen?
Tips: Främmestad gör det bra, men matchen slutar 1-1. Daniel Olsén gör målet.

Sista chansen för Främmestad.
Sista chansen för Främmestad.

………………………………………..
Lördag 15:00
Stora Mellby – Vedum (Division 6 Herrljunga)
Många matcher som handlar om kvalstrider denna helg och denna match är inget undantag. Stora Mellby (trea) och Vedum (tvåa) har båda samma poäng i Herrljungasexan och bakom ett Vårgårda som lär vinna serien är kvalplatsen det man kämpar om. Hemmalaget med kollega Jonas Mökander som målkung har haft en strulig höststrat med skador och avstängningar. Samtidigt har Vedum gått som tåget och har imponerande 16-0 på sina två senaste matcher. Läge att göra ett ryck?
Tips: Vedum har ”vrålform” och man missar inte denna chans. Bosse Dahlbergs gubbar vinner med 3-1. Kristoffer Dahlberg gör två och Jonas Aronsson ett.

Lämna en kommentar