ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher i den lokala fotbollen

Höstsäsongen innebär massor av sevärda och spännande matcher.
Mycket står på spel och serierna går mot ett avgörande skede.
Lokalfotboll.se har listat de fem på förhand hetaste matcherna som spelas i helgen.

Höstsäsongen är igång på allvar och våra lokala serier är nu inne i ett avgörande läge. Denna helg bjuder på massor av viktiga matcher där mycket står på spel. Som vanligt har vi på Lokalfotboll.se listat helgens fem hetaste matcher som går av stapeln på någon av våra lokala lags hemmaplaner.
Således finns inga bortamatcher med på listan, men vill åka ett par mil ska man i helgen förstås åka till Edsborg i Trollhättan dit Hangelösa beger sig för seriefinal på söndag mot Trollhättans FK.

Vilka matcher har vi då valt ut? Här kommer de:

Fredag 18:30 – Lockörns IP
LFK Akademi – Corner
Dags för ännu ett derby i den nordvästra femman. Denna gång mellan rivalerna LFK Akademi och Corner. Förra året spelade båda lagen i division fyra och mötet på just Lockörn blev ett riktigt sjöslag som Corner trots en massiv hemmapress lyckades vinna med 1-0.
Den gången handlade det om ett bottenmöte, men nu handlar istället matchen om vilket av lagen som hakar på i toppen och ger sig chansen till en comeback i division fyra.
Båda lagen har just nu 24 poäng vilket är sex poäng bakom toppduon Hanelösa och TFK. Seger lär därför vara ett måste om division fyra-drömmen ska leva. Förlust och racet lär vara kört.
Corner har till matchen ringt in alla sina tunga pjäser. Både Victor Lindblom och Anton Larsson finns med. Lägg där till att ångloket Niklas Mellström är tillbaka från avstängning. Hos LFK Akademi är läget lugnt även om knäproblemen hos teknikern Elias Lindell oroar. Elias lär behöva vara på banan om LFK ska kunna hota ett fysiskt Corner.
Tips: 1-1. På Framnäs hade LFK Akademi vunnit, men på en mindre plan kommer Corner närmre. Hemmalaget lär föra spelet och Corner får ligga på kontring. Orkar Corner? Ja, tillräckligt för att få med sig en poäng.

Fredag 18:30 – Lindvallen
Vinninga – Kållandsö
De helgröna från Lindvallen spelar ödesmatcher i var och varannan omgång just nu. Senast tappade man ledningen i sista minuten borta mot Corner. I samma situation tappade man också målvakten Tomas Larm som sa ett par väl valda ord till domaren. Inte jättesmart!
Det gör att den annars så stabila defensiven hos Vinninga rubbas. Laget har varit stabila bakåt det senaste, men pga avsaknaden av en riktig anfallare gör man för få mål.
Ikväll ställs man mot ett försvarsinriktat Kållandsö och frågan är som vanligt vilket lag tränare Figge Larsson har lyckats att ringa ihop? En Staffan Falkenström på topp vore att föredra om laget går för seger.
Segern senast hemma mot Ardala med 3-2 var stark och just nu skiljer det sex poäng mellan lagen.
Tips: 1-1. Kållandsö kommer att vara väldigt nöjda med ett kryss på Lindvallen då man nog helst vill spela av säsongen och fixa nytt kontrakt. Vinninga måste gå framåt. Men vågar man göra det fullt ut utan Larm i målet? Tillknäppt att vänta.

 

Får Vinninga jubla ikväll?
Får Vinninga jubla ikväll?

Fredag 18:45 – Lunnevi
Gauthiod – Skövde KIK
Ett utdömt Gauthiod har nu två raka segrar i bagaget och vips så är laget ovanför nedflyttningsstrecket. Men det är knappast med någon bred marginal och fler trepoängare lär behövas om det ska spelas division ett-fotboll på Lunnevi även nästa år.
Under fredagskvällen möter man ett av seriens bästa lag i form av tabellfyran Skövde. Laget är dock betydligt sämre på borta än hemmaplan och har Gauthiod konserverat de senaste veckornas form kan det mycket väl bli tre poäng.
För Gauthiods del handlar det mycket om att det offensiva spelet måste stämma. Passningarna sitta rätt och skärpa i avsluten. Bakåt är man stabila, men ikväll lär Ida Mörk på topp behöva hitta rätt.
Tips: 2-1. Gauthiod skräller mot Skövde och tar tredje raka. Ida Mörk och Helene Dahl sätter var sitt mål.

Lördag 15:00 – Holmavallen
ENV – Halvorstorp
Ångestladdat på Holmavallen när tabelljumbon ENV tar emot nästjumbon Halvorstorp under lördagseftermiddagen. Mycket talar för att lagen som bäst kan komma att nå en kvalplats för att rädda nytt kontrakt och då lär denna match vara av största vikt.
Gästande Halvorstorp har haft rejält problem med självförtroendet, men kanske vände det senast när man slog den sista bottenkollegan Falköpings FK med 2-1. Detta trots att man stundtals var ganska så usla.
ENV då? Ja, laget inledde hösten strålande i derbyt mot Vara, men senast gick det inte lika bra då man föll mot Tidaholms GoIF. Man var dock med i matchen långt in i den andra halvleken och Johan Sörstrand konstaterade efteråt att ”det är inte dessa matcher vi ska vinna.” Matchen mot Halvorstorp är det motsatta!
Tips: 3-0. Känslan är positiv i ENV trots tabellläget och hemma på en trång Holmavallen spelar man ut gästerna efter noter. Klar hemmaseger att vänta!
Lördag 15:00 – Silbohov
Sil – Skultorp
Kanske inte på pappret den där givna toppmatchen, men känslan säger att det kan bjudas på riktigt bra fotboll på Silbohov under lördagseftermiddagen.
En formstark tabellfyra i form av Sil tar då emot seriesuveränen Skultorp. Ett Skultorp som senast lagen möttes vann med 3-0. Enda förlusten för serieledarna kom för två omgångar sedan när man förlorade mot Töreboda med 7-0.
Hela 16 poäng skiljer de båda lagen åt, men Sil med Oskar ”85” Johansson och Andreas ”Ankan” Johansson är på gång och när det vankas läge att fälla serieledarna lär det tända till extra hos de rödvitrandiga.
Tips: 2-0. Det kommer att skrälla rejält på Silbohov. Sil vinner och Oskar Johansson och Oskar Hansson gör målen.

Lämna en kommentar