ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher inom lokalfotbollen

De lokala serierna går så sakteliga mot sitt slut.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste med lokal inblandning.
HH-540x216

Lördag 13:00
Holmalund – Skara (Division 3 mellersta)
Hemmalaget Holmalund ligger under nedflyttningsstrecket på 12 poäng och på platsen ovan som också innebär kvalplats ligger Skara på 13 poäng. Ni förstår därför värdet av lördagens match lagen emellan.
Eftersom lagen framför Skara är så många poäng framför kan vi nog också konstatera att just kvalplatsen är det bästa som dessa båda lag kan nå denna fotbollssäsong.
Klart formstarkast av lagen är emellertid Skara som tog poäng senast mot Falköping och så när gjorde samma sak mot IFK Tidaholm i omgången innan. Holmalund då? Ja, laget har en usel form och har faktiskt inte gjort ett enda mål på sju seriematcher. Kan Skara se till att den sviten fortsätter kan man greppa tag än hårdare i kvalplatsen.
Tips: Holmalund bryter trenden och gör mål. Det gör även Skara och matchen slutar 1-1. Jacob Söderberg målskytt för Skara.

 

Får Söderberg jubla på lördag?
Får Söderberg jubla på lördag?

………………………………………..
Lördag 14:00
Östersund – Lidköpings FK (Elitettan)
LFK har tagit en nätt liten bussresa till Östersund. Resan startade under fredagen och vid lunchtid på lördag spelas 90 minuter viktig fotboll. För LFK går det längre inte att nöja sig med ärofyllda uddamålsförluster. Nu måste poängen trilla in och gärna tre stycken per match. Östersund är defenitivt ett lag som LFK kan besegra och även om det skiljer 14 poäng mellan lagen så är skillnaderna i kvalité inte lika stora. På hemmaplan hade LFK grepp om Östersund, men tappade övertaget och förlorade efter en målvaktsblunder av Matilda Haglund. Nu finns chans till revansch och om inte avståndet upp till säker mark ska öka efter helgen måste LFK plocka poäng i Norrland.
Tips: På konstgräset i Östersund tar faktiskt LFK en överraskande seger med 2-1. Emma Sandsjö och Sandra Lagerbratt målskyttar.

 

LFK måste börja vinna nu!
LFK måste börja vinna nu!

 

………………………………………..
Lördag 15:00
Levene Skogslund – LFK Akademi (Division 5 mellersta)
Tabellfyran Levene Skogslund på hemmaplan mot seriesuveränen LFK Akademi. Gästerna har inte förlorat i årets division fem, men ställs här inför en av årets tuffaste bortamatcher. ”Skör” är nämligen ett tufft lag att möta och hemma på Björkevi förlorar man sällan. Att möta de unga killarna i Akademin lär också vara en morot som heter duga för ett ”Skör” som mer än gärna spelar fysiskt. Något som historiskt sett har passat bra mot lördagens motstånd.
Akademin då? Ja, laget har visat sig vara seriens bästa och leder välförtjänt den mellersta femman. Formen är god och laget är bäst tränat av alla vilket man också kan se då de unga killarna vinner många av sina matcher under den andra halvleken. Allt annat än serieseger nu vore en skräll och lördagens match är ett av de sista hindren som återstår.
Tips: Akademin lär vinna serien, men här tror vi faktiskt på en överraskning. ”Skör” har form och har historiskt sett haft bra koll på Akademin. Gästerna saknar bl.a. Kritijan Nikolla (med A-laget) och här finns risk för poängtapp. 2-2 slutar matchen.

 

Skrällvarning på "Skör" i helgen.
Skrällvarning på ”Skör” i helgen.

 

………………………………………..
Lördag 15:00
Råda – Falköpings KIK (Division 2 norra dam)
Strax efter middagstid på lördag har Råda sin sista chans till serieseger i division två. Visst är det fler matcher kvar efter denna, men hemma mot serieledande Falköping måste det bli tre poäng. Just nu har Råda sex poäng upp till KIK och även om det skulle bli seger så lär det med andra ord bli svårt att ta sig förbi både lördagens motstånd och tabelltvåan Hörnebo.
Hur som helst så är lördagens toppmatch mycket intressant. Hur långt har egentligen Zacharias Svensson kommit med sitt lagbygge och kan Råda visa att man är ett lag för högre divisioner i framtiden? Mot Falköping lär vi få delar av svaren.
Tips: Råda kämpar med näbbar och klor, men Falköping är det bättre laget och vinner med 3-1. Sofia Karlsson tröstmålar för grönvitt.

 

Sista chansen för Råda på lördag.
Sista chansen för Råda på lördag.

………………………………………..
Lördag 15:00
Mellby – Vedum (Division 4 västra dam)
Toppmatch på Mellbyvallens matta när tabelltvåan Vedum gästar tabelltrean Mellby. Gästerna är en poäng före, men Mellby är i år obesegrade på hemmaplan då man tagit sex raka vinster och snittat otroliga 5,8 mål i snitt. Det borde förstås vara fog för att man på lördag är favorit till segern, men icke…
Vedums damer har nämligen kanonform och öser in mål i match efter match. På bortaplan snittar man exempelvid 6,5 mål per match vilket förstås är fantastiska siffror. Bäddar detta för en målrik tillställning på lördag när slaget om kvalplatsen till division tre ska avgöras? Nej, vi tror tyvärr inte detta. Mellbys rutinerade duo Åsa Svensson och Emma Andersson lär sätta stopp för Vedums offensiv med Sandra Johansson i spetsen. Frågan är bara om det räcker till seger?
Tips: Mellby gör sitt bästa för att stoppa Vedums offensiv. Man lyckas nästan. Vedum vinner med 3-1.

untitled

Lämna en kommentar