ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Får flera av våra lokala serier ett abgörande redan till helgen?
Mycket möjligt då flera matcher är helt avgörande inför slutomgångarna.
Lokalfotboll.se har valt ut de mest sevärda matcherna med lokal inblandning.

HH-540x216


Lördag
Rävåsen – Lidköpings FK (Division 1 norra Götaland dam)
Tre omgångar återstår av damernas division ett och LFK har seriesegern i ett järngrepp. Det hade man visserligen vid denna tidpunkt även förra året, men det är ett betydligt mer formstarkt LFK vi ser denna höst än under fjolåret.
Högt ställda förväntningar håller således på att infrias och man kan ta ett gigantiskt kliv mot seriesegern redan på lördag borta mot tabelltvåan Rävåsen. Karlskogalaget har fått kämpa för varenda poäng under hösten och har en tveksam form. Man lär också behöva besegra LFK om man ska ha chans att gå förbi under slutspurten.

Seger för LFK? Ja, då har laget sex poängs försprång och 20 mål bättre målskillnad. Ett försprång inte ens Kjell Larsson kan tro är möjligt att tappa. Tar LFK kvalplatsen till Elitettan redan till helgen?


Lördag
Lidköpings FK – Grebbestad (Division 2 norra Götaland)
Botten mot toppen i division tvåa. Och det är väl just det att ingenting talar för LFK-seger som just talar för skräll. Om man nu kan säga så?
Mot serieledande Grebbestad slår man definitivt ur underläge. Gästerna har visserligen en något tveksam höstform, men man har bara släppt in sex mål på bortaplan (12 totalt) vilket vittnar om ett stabilt försvarsspel. Det är ett mindre än vad LFK släppte in mot Trollhättan förra helgen…

Sex poäng har LFK upp till Skoftebyn ovanför nedflyttningsstrecket och snart är division tre en bister verklighet. Det vill säga om man inte står för en formtopp och luggar serieledarna på poäng på lördag. Kan LFK göra det omöjliga möjligt?

Kan LFK resa sig på nio…

 


Lördag
Arentorp/Helås – Trollhättans FK (division 5 västra herr)
Visst har gästerna mer än dubbelt så många poäng som Arentorp/Helås. Ändå känns denna match på förhand som en spännande drabbning. Detta då den bland annat har stor betydelse både för bottenstrid och toppstrid.

Hemmalaget behöver alla poäng de kan få för att inte degraderas till sexan och TFK vill ta tre poäng för att säkra kvalplatsen till fyran och sätta press på serieledande Råda. Matchen på Kedumsvallen kryddas också av att ”den förlorade sonen” tillika bloggaren Martin Ahlin återvänder hem till mammas gata för att möta klubben i sitt hjärta.

Martin Ahlin nu som motståndare till Arentorp/Helås.

 


Söndag
Axvall – Sil (division 5 östra herr)
Söndagens match går mellan två lokala lag som båda kanske främst hoppas på kvalspel senare i höst. Axvall för att hänga kvar i femman och Sil för att få lämna den samma via kval till fyran.

De rödvitrandiga gästerna har tagit dubbelt så många poäng som Axvall. Ändå känns matchen på förhand oviss. Inte minst på grund av att Axvall visat fin höstform och Sil fått kämpa för varenda poäng för att haka på i toppen. Räkna hur som helst med två lag som går stenhårt för tre  poäng och vi har på förhand en riktigt sevärd match som gäller mycket.

 

Bra höstform på Axvall som jagar nytt kontrakt.

Söndag
Nossebro – Råda (division 5 västra herr)
Rådas väg mot fyran fick en omväg efter förlusten i seriefinalen mot TFK förra helgen. Ändå sitter man i förarsätet med tre omgångar kvar av serien. Man har fem poängs försprång och en trepoängare mot Nossebro skulle ge laget en guldsits att avgöra nästa helg när föreningen dessutom firar 85 år.

Hemmalaget lär dock göra allt för att stoppa detta och ta viktiga poäng i den jämna bottenstriden. För tillfället är man på den negativa kvalplatsen, men det är inte långt till lagen framför och Nossebro har kvalitet i sitt lag som förtjänar division fem-spel även nästa säsong.

Råda vann vårens match lagen emellan.

Söndag
JK10 – Moholm (division 4 norra dam)
JK10 fick förra helgen oväntad hjälp från Jula när tabellfyran besegrade Moholm och öppnade upp JK10:s chanser att få kvala till trean.
Just nu skiljer nämligen tre poäng mellan söndagens båda lag och JK10 har en match mindre spelad och bättre målskillnad. Seger på söndag och man har alltså ett kanonläge till kvalspel.

Moholm har dock inte förlorat på bortaplan denna säsong och det lär krävas en uppryckning från JK10 om segern ska bärgas och divison tre-drömmen ska leva vidare. En poäng kan dock också räcka, men tre pinnar och det luktar kval lång väg.

Kan JK10 återta kvalplatsen?

 


Andra matcher att ha extra koll på i helgen:

Lördag
IK Gauthiod – Nordvärmland (division 2 norra Götaland herr)
Bara segrar räknas för Gauthiod som jagar nionde raka mot bottenlaget Nordvärmland.

Götene – IFK Tidaholm (division 3 mellersta herr)
Poäng på lördag och Götene lär säkra division tre-kontraktet.

IFK Hjo – Lundsbrunn (division 4 norra herr)
Kan Lundsbrunn återigen lämna kvalplatsen via en stark insats?

Främmestad – Borås AIK (division 4 södra herr)
Hemma mot tabelljumbon måste det bara bli tre poäng i jakten på division tre.

Tråvad/Larv – Östadkulle (Varasexan)
Hemma mot seriesegraren kan Tråvad/Larv ta ett stort kliv mot division 5-kval.

FIK/EF/Nossebro – Sjuntorp (division 4 västra dam)
Hemmalaget jagar kvalplats. Då måste det bli seger mot Sjuntorp till att börja med.

Främmestad – Skepplanda (divison 4 södra herr)
Seger för FIK och vägen mot trean ligger fortsatt öppen.

Vinninga – Kållandsö (Lidköpingssexan)
Max tre segrar på fem matcher behövs för serieseger. På lördag tar Vinninga den första?

Söndag
Sollebrunn – Corner (division 5 västra herr)
Seger och Corner lär säkra kontraktet. Förlust och kvalstrecket kommer närmre.

Hangelösa – Järpås (Lidköpingssexan)
Håller Hangelösa liv i racet om kvalplatsen? Då krävs seger mot svårspelade Järpås.

2 tankar på “Helgens hetaste matcher

Lämna en kommentar