ANNONS:
ANNONS:

Helgens höjdare i den lokala fotbollen

Sista helgen med lokalt seriespel denna vårsäsong.
Och det bjuds på några riktigt härliga derbymatcher av stor vikt för tabelläget.
Lokalfotboll.se har som vanligt listat de fem på förhand hetaste matcherna i helgen.

Vårsäsongen går mot sitt slut och alla lag vill skapa bästa möjliga förutsättningar inför hösten.
Givetvis har alla sina egna favoritlag, men Lokalfotboll.se har gjort ett försök att lista de fem hetaste lokala matcherna som spelas i helgen på en fotbollsplan nära dig.

Mattis

Fredag 19:00
Division 4 dam västra: Vedum – Emtunga / Levene Skogslund
De två främsta lagen från division fyra avancerar mot trean. I denna täta derbyfight möter tabelltvåan Vedum (15 poäng) tabellfyran Emtunga / Levene Skogslund (13 poäng)
Senast lagen möttes i seriepremiären vann E/LS med 5-3 i publikvänlig match. Får vi se lika många mål ikväll?
Det finns hur som helst alla förutsättningar till en målrik tillställning då båda lagen har var sin målskytt av rang. Sandra Johansson (Vedum) och Camille Wellgraf (E/LS) står båda på tio fullträffar och är ute efter fler.
Ikväll på Nordvalla kan Vedum ta ett kliv mot division tre. Kan gästerna sätta käppar i hjulet för detta?
Tips: 3-1

Lördag 15:00
Division 4 Norra: LFK Akademi – Corner
Dags för prestigematch på Lockörn under lördagen. Senast lagen drabbade samman var det andra förutsättningar. En nästan ospelbar B-plan i Trässberg stod för underlaget och det viftades med fler kort än under en pokerkväll med polarna. Mycket möjlig att det blir en lika tät och tuff tillställning som senast, men soligt väder och en fin matta lär det bjudas på.
Corner började annars den här serien klart bäst av lagen, men sviktande resultat på slutet har gjort att man nu är indraget i bottenstriden. För tillfället ligger laget på kvalplatsen nedåt. En plats laget önskar undvika, men som LFK Akademi gärna skulle byta till sig i dagsläget. Laget har varit fast förankart på jumboplatsen under hela våren, men senast borta mot Bosna kom årets första vinst. Har den trean givit laget så mycket självförtroende att man nu tar upp jakten på nytt kontrakt på allvar?
Tips: 1-2

Lördag 15:00
Division 5 Nordöstra: Kinne Vedum – Ardala
Efter en mållös premiär lagen emellan har det gemensamma ordet för lagen varit ”stabilt”. Varken nykomlingen Kinne Vedum eller Ardala har bjudit på himmel eller helvete under våren. Något som innebär att båda lagen för tillfället befinner sig i mitten av en otroligt jämn tabell.
Det handlar med andra ord om att plocka trepoängare om man vill vara med och kriga i toppen och båda lagen lär gära sitt yttersta underlördagen för att fixa just detta.
Finns som bekant mycket kopplingar lagen emellan. Båda spelande-tränarna i hemmalaget Jim Larsson och Andreas Nyblom har tränat och spelat i just Ardala.
Tips: 2-1

Lördag 15:00
Division 6 Lidköping. Tråvad/Larv – Vedum
Ängevi bjuder under lördagseftermiddagen på ”Derby della Bingo” då Tråvad/Larv gästas av bingokamraterna från Vedum.
Serieledande Tråvad/Larv har imponerat under våren och är nu ute efter att gå till sommarvila som obesegrade serieledare. Men det lär bli tufft då det som sagt är derby mot en motståndare som är oerhört svårslagna. För trots att Vedum blott är ett mittenlag har laget inte förlorat sedan den 3 maj mot Trässberg. Den sviten vill man nog gärna förlänga mot sina antagonister i T/L som inte har råd att tappa poäng om man vill hålla undan för jagande Trässberg.
Tips: 2-0

Söndag 18:00
Division 5 Nordvästra: Kållandsö – Råda
Varken Kållandsö (14 poäng) och Råda (17 poäng) lär vara nöjda med poängskörden under våren. Tabelläget är faktiskt sådant att lagen för tillfället får titta mer nedåt än uppåt. Något som på förhand inte kändes troligt. Hur som helst så brukar lagen bjuda på sevärda och målrika derbymatcher och det mesta talar för att publiken lär få se ytterligare en öppen match då inget av lagen har råd med ett oavgjort resultat.
Kållandsö har de senaste två åren haft lätt för Råda, men avsaknaden av avstängda trion Stefan Thornberg, Andreas Erkenborn och Martin Jonsson lär kännas av. Även Råda saknar ordinarie spelare då Daniel Lannerås (bortrest) och Johan Östlind (skadad) inte lär spela.
Tips:: 2-2

Lämna en kommentar