ANNONS:
ANNONS:

Höll för trycket – fixade seriesegern

Två övertygande segrar.
Då tog Lidköping hem seriesegern i division ett.
En placering som nu innebär kvalspel till SFL.

Efter sex raka segrar skulle Lidköping United under lördagen åka västerut för att spela hem seriesegern i futsalens division ett.
Först väntade tabelltrean Färgelanda. Och även om det var United som tog en snabb ledning så lyckades hemmalaget vända till ledning 2-1.

Men en timeout från United satte fart på laget och efter en snabb kvittering och sedan ett ledningsmål kunde man gå till halvtidsvila med 3-2.
I den andra halvleken gasade man sedan på och var det helt klart bättre laget. Hemmalaget började spela småfult, vilket också ledde till frisparkar för ett United som till sist kunde vinna med 6-3.

Målskyttarna mot Färgelanda.

Resultatet i Färgelanda innebar att en poäng räckte när laget skulle möta tabelltvåan Diaspora bara några timmar efter den första matchens slut.
Hemmalaget behövde alltså gå framåt med full kraft, men den förväntade höga pressen uteblev och istället tilläts United rulla boll och ta sig framåt.

Med offensivt mycket skickliga spelare utnyttjade man också Diasporas passiva defensiv och fick också utdelning. 4-1 i halvlek skvallrar om att det verkligen var United som var det bättre laget.

Andra halvlek blev sedan en väntan på slutsignalen. United spelade lugnt och fint, medan Diaspora tappade humöret och åkte på två röda kort. Något som förstås inte gjorde saken lättare.
Nej, United var klasser bättre denna lördagskväll och 9-1 talar sitt tydliga språk.

Åtta raka segrar för den nystartade futsalklubben imponerar och seriesegern mycket rättvis. Man kan redan nu se tillbaka på en mycket lyckad säsong, men ändå återstår årets två viktigaste matcher i kvalet till SFL.

Ett kvalspel som varit undermåligt kommunicerat från förbundet, men nu verkar det mer klart hur upplägget för United och övriga lag som aspirerar på en plats i den högsta divisionen hösten 2017 ser ut.

Så här går kvalet till:
Två platser står på spel i SFL Södra och till kvalspelet har än så länge Fågelfors IF (segrare div 1 östra Götaland) och Lidköping United (segrare div 1 norra Götaland) kvalificerat sig.
Oddevold eller Gais tar sedan den tredje platsen beroende på vilket lag som tar hem division 1 nordvästra Götaland.
Fjärde och sista lag i denna lottningsgrupp blir det näst sista laget från SFL Södra som ser ut att bli Mellerud eller Skövde United.

När de fyra lagen är klara sker fri lottning. Lagen möts två och två i ett dubbelmöte. Helgen 18-19 februari spelas första matchen och 25-26 februari den andra.
Vinnaren i detta dubbelmöte spelar i SFL södra kommande säsong.

Lämna en kommentar