ANNONS:
ANNONS:

”Hur fungerar inkilningen i de lokala klubbarna?”

Skaras Jesper Holmqvist levererar som bekant sköna sanningar varje ”Lill-lördag”.
Denna gång om fester med lokala lirare och matcher långt bort i ”Kina”.
Dessutom ger han svar på tal om hur en inkilning i Åtvidaberg egentligen går till.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Inleder denna veckan inlägg med gratulera LFK till ett alldeles utomordentligt bra utgångsläge inför de sista tre matcherna av Division 3 Mellersta Götaland. Det var en otroligt bra prestation att slå Lerum på bortaplan i helgen. De gör det även med Gytis och Abbe på läktaren. Det tyder på en bra trupp och en stabil tränarstab. Riktigt starkt.

Jag är dock inte beredd att gratulera till seriesegern ännu, och detta beror helt och hållet på att jag varit i en situation som såg om möjligt än bättre ut. Jag pratar givetvis om vårat ofattbara tapp i slutspurten med SAIK då vi ledde med sex poäng med tre matcher kvar. Men går allt LFKs väg så kan de absolut fira seriesegern redan på lördag.

Själv står jag och mina lagkamrater inför en ödesmatch på lördag då vi åker ner till Kinna, eller ”Kina” som Sören Hammarén råkade vräka ur sig när han var i en av sina mer uppspelta personligheter 😉
Vinner vi där nere så känner jag att vi är klara för spel i division 3 även nästa år.

Tyvärr så är inte fallet så för Vara SK. De är numer helt borta från ett eventuellt kval. Detta är fortfarande något jag är helt oförstådd med. Jag hävdar ju fortfarande att de har en spelartrupp som håller i division 3. De hade även ett spel under fjolårssäsongen som höll för spel i MINST division 3. Tänk vad en tränare kan göra…..

Skönt att Vinninga äntligen vann så min kära vän och klasskamrat Gurra Birgersson numera är en glad kille i skolan.

Jag måste bara flika in en sak som är lite utanför den lokala biten. Ni är nog alla bekanta med att ”Gummi” gjorde comeback på Skövde AIKs bänk i söndags borta mot serieledande Husqvarna. Kanske den tuffaste bortamatchen under säsongen så ingen räknade väl med att de skulle ske underverk direkt. Men när jag hörde att Linus Johansson tjatade till sig en utvisning blev jag helt kall. Linus är en genomtrevlig kille, ingen diskussion om det. Men att snacka ut sig i det prekära som SAIK befinner sig måste gjort ”Gummi” helt galen. Jag skulle göra mycket för att höra ”Gummis” ”snack” med Linus på träningen i måndags. Stackars kille 🙂

Inkilning har ju varit lite på tapeten då någon junior i Åtvidaberg skrivit en krönika(?) om hur illa behandlad han blev under inkilningen i ÅFF. Jag har ju själv blivit utsatt för exakt samma sak (I Munchen) i samma klubb och det skiljde sig inte avsevärt från andra klubbars inkilning. Åtvidabergs FF är en otroligt trevlig förening och de mer rutinerade killarna som håller i inkilningen är fruktansvärt trevliga killar som är väldigt mån över hur man mår. Det luktar lite ”mediakåt” över juniorens utspel i mina ögon.

Frågan jag vill slänga ut är i alla fall hur inkilningen fungerar i de lokala klubbarna? 

Till helgen vankas det lite galej, både i Skara och på andra orter. I Skara är det premiär för den så omtyckta Oktoberfesten. Undra om LFK åker till fiendemark och firar seriesegern? De är utan tvekan välkomna i vilket fall då de i våra ögon i Skara är klart värda seriesegern 🙂

Själv ska jag på en lite trevligare tillställning hemma hos den smått legendariska Jonas Börjesson. Detta är något som jag givetvis ser fram emot då gästlistan består av inte bara grymt sköna gubbar utan också några av Skaraborgs bästa fotbollsspelare. Det ska bli kul att träffa de gamla SAIK-spelarna Gurra Karlsson och Mårten Gustavsson bl a. Sen dyker säkerligen den ständigt rolige målvakten Robert ”Knobban” Österberg upp med glatt humör. Lägg därtill festfixaren Fredrik ”Bell” Andersson från JK 10 för att nämna några. Tyvärr blir jag något sen då vi som Sören hade sagt nere i ”Kina” och spelar. Hoppas det går bra flyg hem på lördag bara.

Jag vill avsluta med att gratulera Hangelösa till seriesegern i Division 6 Skara och att jag gärna ser att Andreas ”Aris” Aronsson och Filip andersson twittrar MER då det är skönast på twitter inom lokalfotbollen.

Ha det gott, nu ska jag spela GTA V som jag väntat på i drygt en evighet.

/Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar