ANNONS:
ANNONS:

Inga assisterande domare i damtvåan

Domarbrist i Västergötland innebär åtgärder från VFF.
De assisterande domarna räcker helt enkelt inte till.
Värst drabbas damerna i division två.
I helgen sparkar damernas division två igång. Speciellt den norra tvåan kommer i år att följas med spänning från ”vårt håll” då vi har tre lokala lag med i denna serie.
Råda, Arentorp/Helås och Skara kommer dock alla att få klara sig utan assisterande domare denna säsong.

Division fem herrar får fortsätta ha assisterande.
Division fem herrar får fortsätta ha assisterande.

Det råder som bekant domarbrist i Västergötland och det största problemet är då att få de assisterande domarna att räcka till.
Distriktets domarkommitté har därför beslutat att assisterande domare ska prioriteras i division 4 och 5 herrar. Då det gäller division 2 damer och Utvecklingsserier Elit herrar tillsätts inga assisterande domare annat än i undantagsfall och i mån av tillgång.

Så här motiverar kommittén sitt beslut:
”Domarkommittén är medveten om att denna prioriteringsordning kan bli omdiskuterad men beslutet är fattat ur strikt domarutvecklingssynpunkt. Division 5 herrar är en betydande utmaning främst för domare på ”väg upp” och därför bör dessa få döma med assisterande domare i största möjliga utsträckning.
Detta innebär att föreningarna själva får tillsätta lämplig linjedomare, med uppgift att sköta sidlinje/inkast. Rutinen är att bortalaget går på bänksidan och hemmalaget på bortre sidan. Linjedomaren har en viktig uppgift som kräver engagemang och uppdraget kan inte kombineras med att coacha laget, annat än i undantagsfall.”

Lämna en kommentar