ANNONS:
ANNONS:

Ingen DM-seger för LFK denna gången heller

Det blev ingen revansch för LFK dam mot Nittorp.
Trots massivt spelövertag vann gästerna med 3-2 (1-1).
Och återigen fick tjejerna se ett annat lag spruta skumpa framför näsan på dem.

LFK dam
Den 6 oktober vann LFK dam med 1-0 på bortaplan mot Sil och kunde spruta skumpa för att fira seriesegern. Men efter detta har det varit  två tunga veckor för laget. Två raka förluster i kvalet mot Halmia innebar att man i söndags fick se hallänningarna vara de som fick korka upp champagnen framför näsan på tjejerna.

Under torsdagskvällen skulle dock revanschen komma. Och det i dubbel bemärkelse. DM-guldet skulle delas ut och för motståndet stod ett Nittorp som förra året besegrade LFK i finalen.
Att det var ett revanschsuget LFK som klev ut på Framnäs konstgräs kunde man också se. Det dröjde heller inte länge innan Caroline Berling gav Sandra Lagerbratt öppet mål till 1-0. Ledningen i halvtid fick dock inte tjejerna ha då man bjöd gästande Nittorp på ett självmål i matchminut 37.

IMG_8958

I den andra halvleken fortsatte LFK-dominansen och just efter halvtidsvilan satte Sandra Lagerbratt sitt och lagets andra mål för kvällen. Efter detta fortsatte hemmalaget att trumma på och Nittorp hade trots kraftig medvind svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. Trots detta kom kvitteringen en halvtimme från slutet efter att en Nittorpspelare tryckt upp bollen i nättaket från nära håll.
LFK deppade dock inte ihop utan fortsatte att rada upp kanonchans efter kanonchans. Men både Sandra Lagerbratt och anfallskollegan Amanda Reinhardt saknade den riktiga skärpan under matchens sista halvtimma. Närmast mål var emellertid Emma Öberg som stötte upp bollen i insidan av ribban.
När LFK inte fick in bollen väntade de 72 frusna själarna vid sidan av planen på förlängning, men gästerna ville annorlunda. För med bara två minuter kvar vaskade laget fram en hörna och kunde genom en kraftfull nick sätta segermålet till 3-2.

Otroligt tungt för LFK som fört spelet hela matchen, men som på andra gången på mycket kort tid  alltså fick se ett motståndarlag korka upp champagnen framför ögonen.

LFK dam

Lämna en kommentar