ANNONS:
ANNONS:

Schlättalagen enkelt vidare i DM

Främmestad, Vara och ENV enkelt vidare.
Men andra lokala lag har spelat klart för detta år i DM.

Här har du allt om helgens DM-spel för våra lokala herrlag.

I helgen avgörs som sagt DM:s gruppspel för både herrar och damer. Vi på Lokalfotboll.se ska göra vårt bästa för att uppdatera dig om hur det går för just ditt lokala favoritlag.

Denna sida kommer uppdateras under veckoslutet med de senaste resultaten och tabellerna som förkunnar om det blir avancemang eller inte för våra lokala herrklubbar.


Grupp 2
Sil – Kinnarp/Slutarp 7-0

Mål Sil: Edgar Espinoza 3, Jasmin Julardzija 2, Viktor Callerud, Viktor Synnerdahl

Kommentar: Sil skojade med Kinnarp/Slutarp och vann komfortabelt med 7-0. Detta var dock enda segern i gruppen och en tredjeplats gör att man spelat färdig för detta DM.


Grupp 3
Axvall – FC Skövde 3-0 (WO) (referat Axvall)

Kommentar: Ett extremt sent återbud från FC Skövde gav Axvall 3-0. Men det var knappast ett önskvärt resultat då man behövt göra fler mål än så för att sno andraplatsen från Tibro.


Grupp 4
Ardala – Källby 4-2
Mål Ardala: Robin Björk, Peter Linde, Robin Ståhl, Gustav Vallgren
Mål Källby: Christoffer Apell 2

Kommentar: Full pott och 19-4 i målskillnad. Ardala visade klassen i gruppspelet och vann gruppen rättvist. Källby tvåa, men tre poäng räcker inte för avancemang denna gång.


Grupp 9
Korsberga – Trollekis 3-0

Kommentar: Efter den fina poängen mot Tidaholm blev det platt fall för Trollekis. Förlust under lördagen mot Korsberga innebar en jumboplats.


Grupp 10
Härlunda – Gullspång 1-3

Mål Härlunda: Alush Jusufi

Hangelösa – Tymer 2-4
Mål Hangelösa: Simon Nygren, Mattias Englund

Kommentar: Hangelösa hade chans på gruppseger, men svek hemma mot Tymer som vann matchen och gruppen. Poängskörden som Hanglösa fick in räcker tyvärr inte heller till avancemang. Härlunda gästspelade i DM. Blev inga poäng, men väl ett välkommet deltagande.


Grupp 12
Skara – Kinne Vedum 5-0

Mål Skara: Jakob Söderberg 4, Joakim Friberg

Kommentar: Få lag mer värdiga än Skara att ta sig vidare från gruppspelet. 28-0 och full pott säger det mesta. Jakob Söderberg fyramålsskytt mot Kinne Vedum som slutade trea i gruppen.


Grupp 13
IFK Trollhättan – Levene Skogslund 4-0

Kommentar: I gruppfinalen mot Trollhättan var det unga och pigga hemmalagget vassare och trots ett par bra perioder imatchen vann hemmalaget rättvist med klara 4-0. ”Skôr” får hoppas att poängen räcker för avancemang som tvåa.


Grupp 14
Mellby – Säven/Hol 1-4
Mål Mellby: Aldin Mesic

Arentorp/Helås – Sjuntorp 3-4
Mål A/H: Andreas Johansson, Victor Lindelöf, Fredrik Evertsson

Kommentar: Både Mellby och Arentorp/Helås hade fina chanser till avancemang i gruppen, men båda lagen åkte på tunga förluster under söndagen och istället vann Sjuntorp gruppen. Mellby bland annat en man mer i nästan 70 minuter.


Grupp 15
ENV – Trollhättan Syrianska 6-0
Mål ENV: Gustav Svensson 2, Per Westerberg, Anton Hofling, Josef Ulfsgärd, Självmål

Kommentar: Thn Syrianska blev en enkel match för ENV som med full pott tog sig vidare från gruppen och nu får möta Främmestad i den första slutspelsrundan.


Grupp 16
Vinninga – Hjärtum 4-1
Mål Vinninga: Michael Caspersson, Fredrik Caspersson, Christoffer Lidberg, Jerker Karlgren

Skepplanda – Vedum 3-0 (referat Skepplanda)

Kommentar: Skepplanda vann till sist denna mycket jämna grupp, men det blev Vinninga som via tre måls övertag mot Hjärtum knep andraplatsen före Vedum. En plats som mycket väl kan räcka till avancemang.


Grupp 17
Annelund – Trässberg 7-1
Mål Trässberg: Patricio Grondona Umana

Främmestad – Lödöse Nygård 5-2
Mål Främmestad: Emil Olesen 3, Johan Fredlund, John Edwardsson

Kommentar: Främmestad fortsätter att ösa in mål och Emil Olesen lär bli ett fint tillskott. Efter gruppsegern väntar nu division fyra-kollegan ENV i nästa omgång. Tungt gruppspel för Trässberg som säkert har tankarna på stundande division fem-spel.


Grupp 18
IFK Emtunga – Herrljunga 0-3

Corner – Herrljunga 2-2
Mål Corner: Agonis Binakaj 2

Kommentar: Ett kryss på Dinaplanen mellan Corner och Herrljunga lär ha tagit båda lagen vidare till slutspel. Corner som släppte in sina första mål för säsongen grupptvåa – en mycket bra sådan.


Grupp 19
Göta – JK10 5-1
Mål JK10: Pontus Eriksson

Kommentar: JK10 vann visserligen andra halvlek mot Göta, men man var varken nära seger i matchen, eller ett avancemang från gruppen.


Grupp 21
Vara – Tråvad/Larv 6-2
Mål Vara: Ludvig Levén 2, Jesper Kvist 2, Robin Särud, Alfred Larsson
Mål TL: Jakob Nilsson, Andreas Larsson

Kommentar: Vara behövde vinna med fyra mål och gjorde också så mot ett hårt krigande Tråvad/Larv. Gästerna ledde faktiskt med 2-0 innan Vara kunde vända. Nu väntar Göta i första slutspelsomgången för de gulsvarta.


Grupp 22
Alvhem – Elmer-Fåglum 2-5
Mål EF: William Andersson 2, Javad Husemi, Martin Härnälv

Nossebro – Bollebygd/Olsfors 2-1
Mål Nossebro: Viktor Widell, Peter Mogren

Kommentar: Nossebro vann tredje raka och avancerar till slutspelet med full pott i bagaget. Elmer-Fåglum vann årets första match och slutade till sist på tredje plats i gruppen.


Grupp 23
FC Gauthiod – Trollhättans IF 4-1
Mål FCG:

Kommentar: Seger mot TIF för ett ungt FC Gauthiod som imponerat. Men till gruppseger räckte det inte då Edet gjorde 14-0 på Frisco. Sju poäng och fin målskillnad bör dock räcka för avancemang.

Lämna en kommentar