ANNONS:
ANNONS:

”Inte hört något annat än att jag ska ha fullt förtroende”

”Lite för ung och oerfaren för att träna ett division 1-lag,”
Det skulle vara anledningen till att Zacharias Svensson skulle få lämna huvudansvaret för Varas damer.
– Jag har inte hört något annat än att jag ska ha fullt förtroende från spelarna, säger en förvånad 24-åring när Lokalfotboll.se ringer upp.

Under lördagsförmiddagen kunde man läsa på NLT.se om att Varas damer byter tränare inför hösten.
Assisterande tränaren Patrik Widell ska ersätta nuvarande huvudtränaren Zacharias Svensson. Anledningen?
– Från början är det ett önskemål från spelarna. Vi har märkt att han är lite för ung och oerfaren för att träna ett division 1-lag, säger lagledaren Michael Persson till NLT och fortsätter:
– Men tanken är att Zacharias fortfarande ska finnas med i ledarstaben. Vi har erbjudit honom en assisterande roll men inte fått något svar än.

Zacharias Svensson förvånad kring till snacket om "nedpetningen" till en roll som assisterande.
Zacharias Svensson förvånad kring till snacket om ”nedpetningen” till en roll som assisterande.

Lokalfotboll.se ringde därför upp Zacharias Svensson kring lunch samma dag för att höra hans tankar om det ”nya läget” men när vi når honom på telefon är det en förvånad 24-åring som får frågan.
– Va, det låter konstigt att han säger så, men jag har inte läst artikeln, säger Zacharias när han får frågan om han kommer att stanna i Varas ledarstab under hösten och fortsätter:

– Det blir ingen direkt skillnad jämfört med tidigare. Vi har från början sagt att vi har ett delat ledarskap, Widell (Patrik), Hagman (Torbjörn) och jag. Vem man sedan kallar huvudansvarig eller assisterande spelar mindre roll. Det var bestämt på förhand att jag skulle ta mer ansvar på våren då Widell (Patrik) har ett jobb som krockar mycket med fotbollen. Vi visste att han skulle få mer tid under hösten och kunna ta ett större ansvar då. Sedan kommer jag att gå ett par tränarutbildningar under hösten och dessa krockar lite med fotbollen i Vara och under den perioden får jag lite mindre tid.

Så att det inte skulle fungerat under våren mellan dig och laget är inget du känner igen?
– Nej. Jag har inte hört något annat än att jag ska ha fullt förtroende från spelarna. Tycker att våra resultat under våren har varit helt OK. Sedan är det väl alltid grejer som händer vid sidan om. Men det är något som alltid sker i ett lag och inget konstigt.

Du anmälde själv ditt intresse innan säsongen att träna Varas damer som blev ditt första jobb inom damfotbollen. Något som varit annorlunda mot vad du tänkte dig?
– Det har det definitivt varit. Har sagt det tidigare, men det största är att tjejer ifrågasätter mer. Till spelare i ett killag kan man säga ”spring ut för stupet” och så gör det så. Tjejerna undrar istället ”varför?”. På så sätt har det varit mycket mer ansvar på mig att förklara varför vi tränar och spelar på ett visst sätt. Men det har varit utvecklande och lärorikt, avslutar Zacharias Svensson som definitivt kommer att stå vid sidlinjen när Vara gästar Vallen i höstpremiären den 2 augusti.

Lämna en kommentar