ANNONS:
ANNONS:

”Jag är snarare förväntansfull”

Tuffa matcher och en i nuläget tunn trupp.
Men LFK-tränaren Kjell Larsson är förväntansfull inför 2018.
– Vi kommer att förstärka och vilka härliga matcher vi har i år, säger Kjell optimistiskt.

En ”manlig” förkylning har visserligen angripit LFK-tränaren Kjell Larsson, men trots en mörk årstid, sjukdom och en i dagsläget tunn trupp så är den hårfagre tränaren optimistisk inför årets fotbollssäsong när laget ska tampas i Elitettan.
– Helt rätt att vi i dagsläget har en för tunn trupp. Vi är 15-16 stycken spelare och vi behöver vara minst 20 utespelare då det kommer vara hög belastning på tjejerna. Vi behöver förstärka och bredda i alla lagdelar. Men jag är inte orolig – snarare förväntansfull, säger Kjell som räknar med att Sportchef Daniel Nordmark inom kort presenterar nya tillskott till truppen.

Kjell Larsson är förväntansfull.

På nyförvärvsfronten är det än så länge fem nya spelare in på kontot. Mest namnkunnig är det senaste nytillskottet Sarah Michaels. Den 29-åriga nigerianskan kommer närmast från Rynninge, men har meriter från bland annat OS-spel med Nigeria under 2008.
– Vi har följt henne rätt så mycket och när vi mött Rynninge har hon ensamt hållt igång hela vårt försvar. Hon har en enorm potential och i fullt slag kommer hon att vara en targetspelare av rang som hjälper laget hålla fast bollen offensivt, förklarar Kjell som samtidigt berättar att Michaels fortfarande har en bit kvar till matchformen.

– Hon är svag i benen, men kör extra för att komma till rätta med detta. En blyg tjej som låter spelet tala på planen, säger Kjell.

Sarah Michaels med Sportchef Daniel Nordmark.

Oavsett vilket lag Kjell Larsson ställer på benen så väntar nu redan under vintern spännande matcher. Kopparberg/Göteborg, Linköping och Limhamn Bunkeflo står alla på andra sidan i svenska cupens gruppspel som börjar 10 februari.
– Det blir lärorikt. Det kommer visa oss vad som krävs på en högre nivå. Tror många av tjejerna kommer att få en ”aha-upplevelse”. Men det kan behövas, säger Kjell som nu också fått till sig spelordningen i Elitettan 2018.

Helgen 14-15 april ska nämligen LFK upp till Ljusdal för ett möte med en annan nykomling.
– Det stämmer. Både vi och Ljusdal är nykomlingar och då får vi mäta krafterna direkt. De vill verkligen något med damfotbollen i Ljusdal verkar det som. Tidigare U-landslagsledaren Calle Barrling ska träna laget och matcherna spelas bland annat i ett stort fotbollstält. En intressant värdemätare.

Premiären borta mot Ljusdal lär spelas i ett fotbollstält.

Ja, starten för LFK blir helt klart intressant och i hemmapremiären veckan därpå väntar seriefavoriten AIK på Framnäs.
– De vill vad jag förstår vinna serien och ta sig tillbaka till Allsvenskan. Matchen lär visa vilken nivå vi nått i slutet av april, men en sak är säker. De kommer att få det riktigt jobbigt på Framnäs, lovar en förväntasfull Kjell Larsson.

Hela spelschemat för Elitettan hittar du HÄR

LFK:s spelaromsätnning än så länge:
Nyförvärv: Moa Heinulf (IK Gauthiod), Sara Alexandersson (Falköpings KIK), Besmira Morina (Falköpings KIK), Jonna Andersson (IFK Kalmar), Sarah Michael (Rynninge)
Förluster: Marina Zirdum (Råda), Elin Freij (Råda), Fanny Millqvist (Råda), Helene Dahl (gravid), Ida Mörk (gravid), Malin Björkman (Mellby), Amanda Reinhardt (Råda), Hannah Gustafsson (Råda)

Lämna en kommentar