ANNONS:
ANNONS:

”Jag kan inte säga grattis än…”

Onsdagstraditionen ”Lill-lördag med Holmqvist” är som vanligt här.
Denna vecka har Jesper gått ”all in” på LFK dam inför stundande kvalspel och hjälpt dem genom att grundligt scoutat motståndarna i  IS Halmia. Han har t.o.m. koll på spelarnas pojkvänner…

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

JAG KAN INTE SÄGA GRATTIS ÄN…

Jag vill inleda denna veckas blogg med att säga att jag till en början lider med LFK Dam. De har gjort en fantastisk säsong och lyckats med en sak som långt ifrån alla lag får göra, att vinna en serie. Nu är det tyvärr så att det inte räcker för avancemang (som säkert alla vet) utan det är ett klassiskt hemma-bortakval. Vill då även flika in med att jag älskar Pontus Petterssons tweet att om det blir lika i båda matcherna så räknas bortamål. Tur han sa det för den regeln är väl ganska ny?

Jag är också ganska konfunderad över hur LFK-spelarna kan jubla som de gjorde efter matchen? Givetvis starkt och fantastiskt kul att de gett sig själva möjligheten att avancera i seriesystemet men förlorar de kvalet så spelade ju inte den förstaplatsen någon roll? Jag hoppas de har orken att ställa om till kvalet för en ”skitmatch” som enligt mig kan förstöra hela säsongen.

Jag ska därför hjälpa Mr Larsson och LFK Dam en smula genom att scouta Halmia på bästa sätt. Håll till godo!

IS Halmia Dam (Halmstad)

Grundat: 1970 (Halmstads första damlag)

Legendar: Susanne Erlandsson (13 Landskamper)

Allsvenska säsonger: 1 (1980)

Hemmaplan: Halmstad Arena

IS Halmia vann sin Division 1 ganska behagligt med 6 poäng till godo på tvåan Kungsbacka. De gjorde 72 mål på 22 matcher och släppte in enbart 17. Det ger ett snitt på 3,3 mål framåt och 0,77 mål bakåt i snitt sett över hela säsongen.

Årets enda förlust kom mot västgötska IFK Örby i omgång 12, resultatet skrevs till 3-2 till Örby.

Lagets stora målskytt är Jessica Jingblad med 30 mål. Hon är även dotter till den gamla HBK-ikonen och tränaren Mats Jingblad. Även storasyster Frida är med i laget. Jessica gjorde alla sex målen i lagets sista match i årets seriespel. Definitivt en spelare för LFK att hålla koll på. Om man ska psyka henne under matchen så kan det vara passande att prata om hennes nyblivna pojkvän Johannes Hallabro.

Andra intressanta spelare är talangen Jonna Ingvaldsson som är på lån från Allsvenska Ldb Malmö och Arbnora Robeli som är landslagsspelare för Albanien.

Det sägs att matchen nere i Halmstad ska spelas på klassiska Örjans Vall. Detta gynnar enbart LFK Dam då det är en plan där Halmias damer sällan får hålla till.

Jag önskar i alla fall LFK Dam all lycka i kvalet så de får fira på riktigt!

Vi ses på lördag!

/Jesper Holmqvist

 

Lämna en kommentar