ANNONS:
ANNONS:

”Jag tror Vara saknar Toni fruktansvärt mycket”

Onsdag innebär att Skaras Jesper Holmqvist tar ton på Lokalfotboll.se
Denna gång om en vidrig trend som brutits, Gauthiods oväntade svacka och hur mycket Vara saknar förre tränaren Toni Gustavsson.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Äntligen! Den vidriga trenden med 8 matcher utan seger är nu bruten. Vi i Skara FC slog serietvåan Fristad hemma i lördags med 4-0. Säkert förvånande för vissa men det finns mycket fotboll i gänget och när självförtroende och skärpa finns så är vi ett riktigt bra fotbollslag. Vi har dock ett tufft jobb framför oss för att ta de poäng som, krävs för att klara kontraktet.

I övrigt i vår serie så är det fortfarande LFK som ångar på. Ny seger senast i derbyt mot Vara. Det är en märklig serie vi spelar men jag har svårt att se att inte LFK vinner detta nu.

Vara å andra sidan har det fortsatt jobbigt. De är i grunden ett lag som definitivt är bättre än vad serietabellen visar. Det jag inte kan förstå är varför de spelar det spelet de gör? De var otroligt bollskickliga i fjol och spelade ett spel som byggde på löpningar och mycket bollinnehav. Det är som bortblåst i år, i alla fall de matcher jag har sett och mött Vara. Wersén är en bra fotbollsspelare, inget snack om det. Men inte beror det på honom att spelet är som det är(särskilt inte när man fått in en ny central mittfältare i Seb Eriksson). Jag tror Vara saknar Toni fruktansvärt mycket. Vad jag vet är att Varas spel i alla fall saknar Toni.

Sils IF Dam hade chansen att jämna ut toppstriden senast mot Falköping men åkte på en riktig mina och förlorade klart med 6-1. De är dock inte helt kört om man ser till poängskillnaden men 6-1 visar tyvärr också på klasskillnad.

Herrarna har dock hittat tillbaka till vinsterna igen och även om de ligger trea för tillfället så anser jag att de ska vinna den serien.

LFK Dam åkte på en förlust senast och frågan är hur spelarna reagerar på detta då många är nya i situationen att leda en serie när det börjar dra ihop sig?  Nu har de en ny match i ett litet derby mot Mariestad imorgon och blir det förlust där så kan det bli jobbigt då Falköping visar på en toppad form. Men jag hoppas och tror att LFK vinner den matchen hemma.’

Gauthiod sviktar oväntat mycket. De är hela fem poäng efter serieledaren IFK Uddevalla och förlorade senast mot bottenlaget Ytterby och fick bara 1-1 mot jumbon Götene. 1Poäng på två matcher mot bottenlagen är för dyrbart i en toppstrid enligt mig. Jag vet i fan om de lyckas komma i kapp nu. De får i alla fall inte tappa några poäng mot Uddevalla under hösten då det bara är ett lag som går upp. Tappar de fler poäng så kan en känsla av att ”det är kört” komma in i truppen. Vare sig man säger det eller inte och då är det lätt att tappa fler poäng. De har givetvis fått en bra förstärkning i Rickard Nilsson men han är fortfarande ingen spelare som går in och förändrar ett lag så mycket på planen.

Götene fick en pinne mot Gauthiod vilket är väldigt bra. Men jag tror fortfarande de får det för tufft med tanke på bredden i laget. De är ett bra höstlag, inget snack om det men nu undrar jag om det räcker?

Lite kortisar:

– Satt och slökolla Idol igår innan matchen mellan PSV-Milan. Jag önskar innerligt att vissa personer som söker är skådisar?

– För att nämna själva matchen. PSV imponerade med ett löjligt bra spel, det med ett lag med 8(!) spelare födda på 90-talet i startelvan.

– Kan bli en sväng till Lockörn imorgon för att se LFK-Mariestad…

– Om LFK Dam går upp, undra hur många spelare de kommer ta från Sil nästa år?

– Man MÅSTE gå in på Hällekis/Trolmens hemsida och läsa inför och efter match. Fruktansvärt roligt.

– Blir det debut för Gustav Hellman i SAIK-tröjan under kvällens Svenska cupen-match mot Ängelholms FF?

– De här gubbarna är så jävla lika (Robinho, Marcelo och Urby Emanuelsson)

PicFrame

Tack för denna vecka!

 

//Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar