ANNONS:
ANNONS:

”Jag var nog mer kritisk än tränarna kändes det som”

Han flyttade till Växjö för att bli polis.
Och samtidigt kan nästa klubbadress bli anrika Östers IF.
Igår gjorde Erik Ekblad sin första provträning med division ett-laget.

Lidköpings bäste burväktare Erik Ekblad kommer de närmsta åren att studera till polis i Växjö. Att det inte blir något spel i Lidköpings FK kommande säsong är nästan helt klart och nu tittar Erik på andra alternativ kring och i sin nya hemstad Växjö.
Under onsdagen tränade Ekblad med anrika Östers IF som ifjol åkte ur Superettan och i år spelar i division ett.
Lokalfotboll.se tog därför kontakt med Erik  för att höra hur han har det nere i Småland och hur det gick på provträningen.

DSC_1192

Två pass med Öster under onsdagen. Hur gick det tycker du?
– Det första var ju en rivstart klockan 10 med ett löppass. Känns att det var ett tag sedan man var igång även om jag försökt löpa några gånger det senaste. Sen kanske lite sitter i ifrån flytten med, det var en lång dag igår!

Andra passet var spel, gick helt okej med tanke på förutsättningarna tycker jag, men även där ringrostig såklart. Var mest smålagsspel.Förra året lirade Öster i Superettan. Hur var kvalitén på spelarna?
– Det är som jag sa efter jag var i Ljungskile. Det är stor skillnad, fast ändå inte. Svårt att förklara. Vi (i LFK) har våra stunder då vi kan göra samma saker som spelarre högre upp, men skillnaden är väl ofta att de gör saker i högre tempo, lite mer snabbtänkta och man straffas hårdare på sin misstag.

Vad sa tränarna efteråt då?
– Inte jättemycket, men de hade förståelse för min situation och tyckte väl som jag att det var ett helt ok förstapass. Jag kanske var lite mer kritisk än dem. Brukar vara ganska självkritisk. Men de var mycket trevliga allihop!

Hur ser fortsättningen ut nu då?
– Det jag vet nu är att det är ledigt torsdag, träning fredag och sedan drar jag till Stockholm över helgen och ska nog bort lite med skolan i nästa vecka. Jag tänkte försöka höra med dem lite mer på fredag om hur de ser på framtiden.
Jag vet så lite om skolan just nu så det är svårt att lämna besked till Öster med hur det kommer se ut med möjlighet till träning på den nivån.

Om det inte nu blir spel med Öster. Finns det andra alternativ och är LFK fortfarande med i bilden?
– LFK är väl till 99% uteslutet. A

lternativet är väl Räppe som även dom har hört av sig. Där Filip Andersson (Götene) ska lira. De har väl sagt att jag får komma och köra där om inget blir med Öster.Annars då. Hur är det att ha flyttat till de småländska skogarna och lämnat tryggheten i Lidköping?
–  Som jag brukar säga så ska det bli gött att äntligen försöka ta tag i sitt liv lite grann. Fick ju den stad på utbildningen som jag önskade och har väl bara hört gott om Växjö, även om jag tycker Lidköping är fantastiskt trevlig att bo i

Nu är allt så nytt så har ju inte börja sätta sig riktigt ännu så får väl se hur det känns sen framöver, men det ska nog gå bra.Till sist. Något annat du vill tillägga?
– Ja jag har en önskning!
Tack Jimmie Olausson som tog två dagar för att hjälpa mig flytta! Vi slet hårt! Tack!

Lämna en kommentar