ANNONS:
ANNONS:

Jeff Gal spelar inte i Lidköpings FK nästa säsong

Matchen mot Vänersborgs IF blev hans sista.
Nästa säsong spelar inte Jeff Gal i Lidköpings FK.
Målet är istället att spela till sig ett kontrakt någon annanstans i Sverige.

Jeff Gal kom till Sverige inför säsongen 2015 (se första intervjun med Jeff här) och från att ha gett ett något osäkert intryck i starten har målvakten hållit hög klass och genomgående varit en av LFK:s bästa spelare.
Ändå var det något osäkert om Jeff skulle återvända från USA till Lidköping för att spela ut sitt kontrakt inför årets säsong. En kärv LFK-ekonomi var orsaken, men till sist blev det bestämt att Gal skulle representera LFK även 2016.

IMG_1658

Men matchen i lördags mot Vänersborgs IF i kvalet till division två blir den sista för burväktaren i LFK-tröjan.
– Det stämmer. Jag kommer inte att spela mer med LFK, säger Jeff till NLT.

Nu väntar istället hemresa till USA innan han av allt att döma kommer att återvända i vinter för att försöka spela till sig ett kontrakt med någon annan klubb i Sverige.

LFK förfogar således endast över en målvakt kommande säsong (Joel Torstensson) då Anton Lidholm haft motivationsproblem under hösten och istället valt att vara utespelare i LFK Akademi.
Lokalfotboll.se kan dock berätta att LFK har tydliga planer på vem som ska komma att bli Jeff Gals ersättare mellan stolparna 2017.

LFK-bekante Erik Ekblad som för närvarande studerar till polis i Växjö är i början av nästa år på väg hem till Skaraborg för sin slutpraktik och att Ekblad står högst upp på Lidköpingsklubbens önskelista är knappast svårt att  förstå.
Under de två senaste säsongerna har han representerat Räppe och i år var han en av lagets viktigaste spelare när laget tog klivet upp i division två.

dsc_1192

Lämna en kommentar