ANNONS:
ANNONS:

Jerker Johansson tillbaka i Råda som ledare

Det blev bara ett år som tränare  i Götene denna gång.
Nu återvänder Jerker Johansson till Råda.
Detta i en roll som assisterande tränare – och kanske spelare.
Skara - Götene Jerker Johansson
Jerker Johansson lämnade Råda inför årets säsong för en roll som assisterande tränare till Anders Persson i Götene.
Så här efter ett år kan Jerker titta tillbaka på ett tungt, men roligt år.
– Det har stundtals varit riktigt tungt, men vi har haft roligt också och jag har trivts jättebra. Men perioden efter sommaruppehållet innan vi började ta poäng var riktigt jobbig och ingen rolig känsla alls. Vi hade förstås hoppats på ett bättre resultat än vad vi nådde, men vi har släppt in för många mål, berättar Jerker som nu bestämt sig för att lämna Götene.

– Jag har helt enkelt inte tiden som krävs. Jag jobbar kväll var tredje vecka och missar för många träningar, säger Jerker som dock fått frågan att stanna kvar som assisterande tränare till Rolf Johansson som är ny huvudtränare.

Senast Jerker drog på sig Rådatröjan var så sent som 2013.
Senast Jerker drog på sig Rådatröjan var så sent som 2013.

Men även om Jerker inte fortsätter som tränare i Götene, så kommer han även nästa år att ha en ledarroll – men då i sin gamla klubb Råda. 37-åringen kommer nämligen att vara spelande assisterande tränare i tränartrojkan som nästa år består av David Milos (huvudtränare) och de två andra assisterande tränarna Anders Åkervall och Johan Östlind.
– Råda är ju mitt lag i Lidköping och jag har varit och sett många matcher med dem i år och känner dessutom de andra tre ledarna väl. Som det ser ut kommer jag och Johan att dela på en tredjedel av ansvaret och Milos och Åkervall kommer ha lite mer ansvar, säger Jerker.

Vad hoppas du kunna bidra med i Råda i din nya ledarroll?
– Hoppas kunna hjälpa de yngre och instruera dem när det kommer till detaljer i deras spel och även taktiskt. Nu när vi är fler ledare kan vi jobba mer med individuella snack med spelarna och det känns roligt och inspirerande, säger Jerker som också hoppas på spel nästa säsong.

– Det har kliat i fötterna under året måste jag erkänna och jag kände det ännu mer när jag tränat med Råda på det nya konstgräset. Man blir spelsugen, men vi får se om den gamla kroppen håller, avslutar Jerker Johansson.

Lämna en kommentar