ANNONS:
ANNONS:

Jesper Holmqvist analyserar slutstriden i våra lokala serier

Återigen dags för Skaras släpande anfallare (!) Jesper Holmqvist att ta ton.
Denna vecka passar han på att analysera tabelläget inför serieavslutningen och berätta vilka han tycker är lokalfotbollens stora talanger.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Det har inte hänt så speciellt mycket i tabellerna sen sist jag skrev. NLT var inne och nosade lite på kvalspel och upplägget där. Det är givetvis en bit kvar och vissa serie är fortfarande otroligt jämna. Men något som är spännande är att många av våra lokala lag kommer förmodligen få slåss in i det sista för att hänga kvar.

Jag tänkte gå igenom serie för serie och vi börjar uppifrån och ner. I div 2 där Gauthiod och Götene huserar så är det väl Götene som eventuellt hamnar på kval. Det är bara två poäng dit och det är väl antingen där eller degradering  som väntar Götene. Det är fyra poäng upp på säker mark men då formen inte pekar uppåt direkt och bottenkollegorna vinner om vart annat så blir det tufft till en fortsättning i div 2 nästa år utan kval. Gauthiod har 7 poäng ner men ligger ändå fortfarande på en tredjeplats så de åker i alla fall inte ut, även om hösten har varit ett skämt för dom.

I div 3 Mellersta Götaland så är alla våra lokala lag inblandade i starten av en kvalstrid. LFK har ju givetvis den bekvämaste situationen då det är kval uppåt som gäller. Jag tror allt kommer avgöras i matchen mot Lerum. De som går segrande ur den bataljen får med sig självförtroendet och serieledningen till att hålla undan för konkurrenten. Vi i Skara känner väl att vi har ett ganska tacksamt läge efter helgens ”6-poängsmatch” mot Holmalund där vi kom ut segrande. Vi behöver nog vinna två av fem matcher och då formen är god så njuter vi för fullt nu. I Vara så avgörs allt i helgens match mot Holmalund. De MÅSTE vinna den för att ha en chans på kval. Så är det bara!

I Division 4 Norra så är det ju redan klart att det är tack och hej för Akademin och eftersom Bosna har dragit sig ur så finns det bara kvalplatsen neråt att spela om. Där ligger vårat andra lokala lag Corner för tillfället. Det är i och för sig bara tre poäng upp till femman men de har en ohyggligt dålig målskillnad. Det är bara att vinna matcher som gäller. Jag vet inte om jag tror de klarar det eller ej men 1-4 hemma mot IFK Trollhättan senast var ju inget guldresultat direkt.

I division 5 Nordöstra så har både Lundsbrunn och Sil häng på kvalplatsen uppåt. Kan bli spännande om Hjo och Jula börjar vackla lite de sista matcherna,. Neråt så ser det tufft ut för Ardala, det är ett riktigt getingbo där nere. Frågan är om Ardalas alla kryss ställer till det i slutändan? Kinne Vedum är långt ifrån på säker mark men som ni vet så misslyckas sällan Jim Larsson med någon av sina klubbar så de kommer nog klara av det.

Edsvära/Norra Vånga vinner den andra femman, inget snack. Och frågan är om inte Främmestad är för starka för att släppa sin fyrapoängsledning ner till trean?  Emtunga och Nossebro får nog tacka för sig. Om inte Nossebro har fått ett riktigt lyft efter segern mot topptippade Vinninga senast? Just Vinninga och deras form är ju skrämmande, de är ett lag som absolut kan få slåss i ett kval senare i höst.

Jag fick ett svar i mitt senaste inlägg angående talanger i området. Det är givetvis något jag tackar för. Rasmus Arvidsson(GAIS) och Didrik Eriksson(Häcken) är givetvis killar jag har bra koll på då de är Skaraspelare som lämnat under sommaren. Om Didrik står i mål som 21-åring i Allsvenskan som insändaren påstod vet jag inte men givetvis är han en talang. Rasmus är väldigt fin fotbollsspelare och spelat i distriktslag. Jag räknade inte med Rasmus då han redan lämnat för GAIS tidigare i sommar. Men tack för svar, alltid kul att läsa andras tankar.

Axel Lindahl är en jätteduktig spelare och kan säkert spela högre upp i seriesystemen. Men hur högt är svårt att avgöra, jag skulle sätta han i samma fack som lillebrorsan Rasmus vad gäller potential som fotbollsspelare. Sen var det ju jättekul för Axel att få åka och träna med Auxerre, det är ju en jävla upplevelse givetvis. Men man ska nog inte dra för höga växlar då agenten(?) som fixade detta även löste en provträning för Källgren i Nice då han lirade i division 4 i Sverige.

Jag hade inga direkta tankar denna vecka men lite allmänt kunde jag bjuda på.

//Jesper Holmqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar