ANNONS:
ANNONS:

Jochen Graf får inte förlängt kontrakt med LFK

En halv säsong i LFK-tröjan.
Men mer än så lär det inte bli för Jochen Graf.
– LFK kommer inte kunna att behålla mig i en hel säsong och betala mig samma som i år. Därför blir nog att jag flyttar, säger Jochen.

Gauthiod7
Amerikanen Jochen Graf kom till Sverige och LFK i samband med klubbens besök i Lidköping denna sommaren.
25-åringen gjorde mycket bra ifrån sig under vistelsen och när han dessutom hade tyskt pass fick division två-nykomlingen upp intresset ordentligt för anfallaren. Tack vare att Jochen kunde ses som en EU-medborgare blev kontraktslösningen en betydligt billigare historia än som annars varit fallet.
Succén blev också omedelbar. I debuten mot Gauthiod i början av augusti gjorde han nämligen mål på sin första bolltouch och noterades även för en assist.

Men precis som övriga LFK så blev resten av hösten något tyngre och när serien summerades i oktober hade Jochen bara mäktat med ytterligare två mål.
– Mina siffror är väl ok. Hade önskat att göra lite fler mål, men med tanke på att jag haft en ”nummer 10-position”  och fått lära mig den rollen så får det vara ok. Lyckades med fem assist på slutet och det är något jag är nöjd med, berättar Jochen vars äventyr i Lidköping dock kan vara slut inom kort.

– Jag tror inte jag blir kvar. Vi har pratat, men jag är inte säker på att klubben kan behålla mig en hel säsong och ge mig det jag får idag. Synd, för jag hade gärna stannat. Har älskat att jobba med Gytis och grabbarna i laget, men som det ser ut nu är möjligheterna för mig bättre högre upp. Även rent ekonomiskt, förklarar Jochen vars agent nu letar nya möjligheter för sin adept.

– Gillar egentligen inte att prata om andra klubbar när jag är under kontrakt så jag vill inte visa dålig respekt mot LFK. Men jag kan berätta så mycket att det är minst en klubb från USA som vill ha mig tillbaka dit nästa säsong och jag pratar även med ett par klubbar högre upp i det svenska seriesystemet. Hoppas jag har min framtid klar för mig innan jul i alla fall, avslutar 25-åringen.

Lämna en kommentar