ANNONS:
ANNONS:

Joel Rådberg spelklar för division två med Götene

Joel Rådberg är äntligen spelklar för Götenes A-lag.
Detta sedan Söne gått med på att låta Joel spela höstsäsongen i division två
– Det känns väldigt bra och jag kommer att ge allt för att ta en plats, säger Joel som hittils bara tränat och spelat U-lagsfotboll med Götene.

22-årige mittfältaren Joel Rådberg lämnade denna säsongen Råda BK för spel i nysatsande Söne SK i division sex.
Allt var då frid och fröjd och Joel skulle bli en viktig kugge i lagets jakt på en division fem-plats. Men bara ett par veckor in på försäsongen fick Joel kalla fötter och istället lockade spel med Götene i division två. Något som inte gillades av Söne.

Klubben ville inte släppa honom vidare och Joel som inte ville spela i Söne såg ut att bli ett så kallat ”ettårsfall”. Under våren och sommaren har det därför endast blivit träningar och matcher i Götenes U-lag för mittfältaren, men till hösten har nu klubbarna kommit överrens och Joel kan för första gången konkurrera om en plats i divison två.
– Det känns väldigt bra och jag kommer att ge allt för att ta en plats. Det är väldigt hård konkurrens i laget, men det har gått väldigt bra på träningarna, säger Joel som verkar ha gjort ett gott intryck på tränare Patrik Torsmyhr under sin tid i klubben.
– Joel är en väldigt intressant spelare. Ge honom någon vecka till nu efter sommaruppehållet och han är med och konkurrerar om en startplats antingen på ytter- eller innermittfältet, menar Torsmyhr.

Vad kan Joel bidra med i Götene som du ser det?
– Joel är väldigt bollsäker och passningsskicklig. Dessutom har förmågan att sätta fart på spelet med sin kvickhet. Sådana spelare behöver vi alltid.

För Joel Rådberg är alltså Söne ett avslutat kapitel och på frågan hur relationen mellan klubben och Joel ser ut idag svarar han.
– Jag umgås fortfarande med några kompisar där och det känns bra. Tycker det var väldigt tråkigt att de inte släppte mig med en gång då det skiljer så mycket på divisionerna. Hade det varit en konkurrent eller ett lag i femman hade jag förstått. Sen får jag skylla mig lite själv som inte tänkteigenom det riktigt från början.
Vad Söne tycker vet jag inte, men de var nog inte så nöjda med det beslutet jag tog kan jag tänka.

———————————————————————

På spelarsidan i övrigt för Götene är det som bekant redan klart att Jacob Söderberg återvänder till Skara och att Sebastian Krantz lånas ut till Hällekis/Trolmen.
Ytterligare minus för division två-laget är också att man kommer att få klara sig utan Andreas ”Ankan” Johansson under hösten. Visserligen kan mittbacken spela höstpremiären mot Nordvärmland, men efter detta har han fått tid för operation för sina krånglande ljumskar.
– Det blir ett avbräck för oss. Mittbackspositionen är en position där vi inte har så många alternativ, men vi måste lösa det helt enkelt. Svårare än så är det inte, säger tränare Patrik Torsmyhr.

Lämna en kommentar