ANNONS:
ANNONS:

Jonas tar Lokalfotboll.se till nya områden

Lokalfotboll.se växer utanför Skaraborgs gränser.
Nu tar nämligen Jonas Mökander konceptet vidare söderut.
– Hoppas på samma fina respons som i västra Skaraborg, säger Jonas.

Lokalfotboll.se har snart funnits på webben i två år. Sedan starten har sajten följt den lokala fotbollen i sex kommuner. Det är Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp och Essunga som utgör bevakningsområdet.
Eftersom hela tanken med Lokalfotboll.se är att hålla bevakningen av lag och spelare på en lokal nivå kommer detta så också att fortsätta.

Dock tar konceptet Lokalfotboll.se och vidgar sina vyer och det är Stora Mellby-sonen Jonas Mökander som gör det när han från och med idag kommer att driva sajten Lokalfotboll.se/0322 där han kommer att följa 26 herr- och damlag i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.
Vi tog oss förstås ett snack med 32-åringen för att höra hans tankar om den nya fotbollssajten.

Jonas Mökander

Varför väljer du att starta en lokal fotbollssajt i ditt närområde?
– Jag har som journalist på Alingsås Tidning följt Lokalfotboll.se sedan starten. Har varit en perfekt informationskälla i jobbet. Nu har jag slutat på tidningen, men ville ändå hålla kvar fotbollen. Jag brinner verkligen för den lokala fotbollen och ville göra något. Tog ett snack med Jesper Bankemyhr och det visade sig att vi hade väldigt många gemensamma tankar kring mycket.  Därför kändes det helrätt att jobba med konceptet Lokalfotboll.se och jag hoppas att klubbar och spelare här nere tar emot sajten som en del av fotbollsfamiljen.

Vad kan du berätta om dig själv?
– Har alltid haft ett stort fotbollsintresse och älskar att kolla på fotboll både live och på TV. Annars är jag väl en lugn och sansad tvåbarnsfarsa som bor i Stora Mellby. Har tidigare varit spelande tränare för just Stora Mellby i fem säsonger och jag kommer att vara engagerad i klubben även kommande säsong.

För oss som bor i västra Skaraborg. Vad kan du berätta om den lokala fotbollen i ditt kommande bevakningsområde?
– Det negativa är väl att det inte finns någon riktig topp. Det har varit olika lag som i omgångar ”känt på det” högre upp, men inte under någon längre period. Nu stampar de bästa lagen i divison tre och fyra.
Det positiva är annars att det finns många klubbar och att intresset för fotbollen är stort. Dessutom är det många spelare som finner en oerhörd glädje i själva spelandet och många väljer att spela fotboll länge.

Vad kan de som besöker Lokalfotboll.se/0322 förvänta sig?
– För er som främst är intresserade av lagen som bevakas av Lokalfotboll.se och Jesper Bankemyhr kan jag erbjuda bra koll på kommande motståndarlag och en inblick i den lokala fotbollen i vårt område.
För de som har sina favoritlag i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommer det att bli en blandning av det mesta. Allt ifrån korta notiser, till matchreferat och krönikor. Givetvis bevakar jag både herr- och damfotbollen och även om det är omöjligt att alltid hinna med alla 26 klubbar hoppas jag att alla föreningar och lag ska känna sig delaktiga på sajten.

Vad ser du mest fram emot nu när du startar?
– Givetvis på hur responsen kommer att vara, men annars är vi ju mitt uppe i Silly Season så det lär definitivt finnas mycket spännande att skriva om framöver.

Lokalfotboll.se tackar Jonas Mökander och önskar förstås ett stort lycka till inför uppstarten av den nya sidan.

För att sammanfatta:

Lokalfotboll.se – om du vill läsa om lagen i Lidköping, Vara, Skara, Götene, Essunga och Grästorp

Lokalfotboll.se/0322 – om du vill läsa om lagen i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga

Lämna en kommentar