ANNONS:
ANNONS:

Kållandsö drar sig ur femman – Emtunga ersätter

Kållandsö drag sig ur division fem.
Och nästa säsong blir det istället spel i division 6 Herrljunga.
Ersättare i den mellersta femman blir istället IFK Emtunga.

Att Kållandsös herrar lider av spelarbrist har vi berättat tidigare. Därför ställde man innan jul en fråga till Västergötlands fotbollsförbund vilka alternativ som finns vid ett eventuellt utdrag från division fem.
Sedan dess har VFF undersökt de olika möjligheterna och även svarat Kållandsö i ärendet.

– Det stämmer. Gällande Kållandsös definitiva beslut får du ta detta med klubben, men jag kan berätta så mycket som att IFK Emtunga har tackat Ja till en plats i division fem om det skulle bli så att Kållandsö vill lämna serien. Kållandsö kommer i sin tur i så fall att erbjudas Emtungas plats i Division 6 Herrljunga, berättar Mats Karlén på VFF när Lokalfotboll.se ringer upp.

Under måndagseftermiddagen får också Lokalfotboll.se tag i Fotbollssektionens ordförande i Kållandsö Mikael ”Grobbe” Larsson som kan bekräfta att man nu darrig ur division fem.
– Vi skickar en formell ansökan om division sex-spel 2015, berättar ”Grobbe”.

Ett rakt byte är att vänta om Kållandsö väljer att dra sig ur division fem.
Kållandsö och Emtunga byter plats kommande säsong.

Ja, det blir alltså en ”rockad” (rakt byte) mellan Kållandsö och Emtunga. Att man skulle göra om själva serieindelningen i division 6 är nämligen inte tänkbart utan Kållandsö får alltså finna sig i att åka till Vårgårdaområdet för möten med lag som Södra Härene och Långared.
– Vi har kollat upp med lagen övriga division sex-serier om något i så fall skulle kunna tänka sig att spela i Herrljungasexan, men intresset har varit svalt. Därför blir det i så fall ett rakt byte, förklarar Mats Karlén.

Att det blir ett byte till Herrljungasexan är något som också Kållandsö är införstådda med.
– Det blir ett byte och vi ser med tillförsikt fram emot säsongen. Vi har en trupp där hälften kommer att vara 15-åringar och hälften seniorer. Vi kommer att fokusera på att få att få upp glädjen och närvaron på träningarna kommer att ligga på minst 20 personer eftersom de yngre kommer att fylla på, säger ”Grobbe” som samtidigt meddelar att man kommer att dra sig ur kommande Lofaturnering.

– Vi har haft full fokus på att rädda upp situationen och nu tar ledigt och hoppar Lofa, med fokus på 2015. Tyvärr, men vi känner att fokus måste ligga på utesäsongen.

Division 6 Herrljunga
Floby IF (5), Kållandsö (5), IK Friscopojkarna, Kinnarp-Slutarp IF, Långareds BoIS, Sollebrunns AIK (5), Södra Härene IF, Stora Mellby SK (5), Vedums AIS, Vårgårda IK FK (Utv), Västkurd FC (Utv), Tomtens IF

Division 5 Mellersta
FC Corner, FC Gauthiod (6), Grolanda IF, Herrljunga SK FK, IFK Emtunga (6), LFK Akademi, Levene-Skogslunds IF, Råda BK, Sandhems IF (6), Tråvad/Larv, Örslösa-Söne IK (6), Vinninga AIF

 

Lämna en kommentar