ANNONS:
ANNONS:

Kållandsö och Vedum riktar blickarna söderut

Division sex Herrljunga.
Det är årets verklighet för Vedum och Kållandsö.
Hur det går? Ja, det hittar du här.

 

1. Sollebrunn

Kvalade sig ur division fem förra året efter att ha tagit 20 poäng under säsongen. I år hoppas man på mer än det dubbla när man ska försöka ta sig tillbaka till femman. Nossebrobekante Fredrik Bengtsson tränar laget som får axla rollen som seriefavoriter.

————————————–

2. Södra Härene

”Hära” fick ifjol tuffast tänkbara motstånd i form av duon Nossebro och Emtunga. Nu ser topplagen inte lika vassa ut och det passar ett rutinerat lag som har erfarenheter från divisioner betydligt högre upp i seriesystemet.

————————————–

3. Stora Mellby

Bloggkollegan Jonas Mökander tränar laget som förra året åkte ur femman. Blygsamt tippar Mökander sitt eget lag som fyra, men vi är övertygade om att Mellby kommer att vara med och slåss i toppen in i det sista.

4. Vårgårda IK FK

Nykomling från Utvecklingsserierna som gjort det bra under försäsongen. Slog bland annat Trollhättans FK med 1-0 i DM. Har viljan och bollskickliga spelare. Det kan räcka långt i årets serie.

5. Vedum

Bosse Dahlberg återvänder till Vedum efter fina resultat med Arentorp/Helås damer. Nu ska han göra samma förvandling med herrarna i Vedum och känslan är att man har något bra på gång ute på Nordvalla. Truppen känns bred och som spets har Kristoffer Dahlberg tillkommit. Han återvänder efter spel i ENV och den långe anfallaren blir viktig för sin moderklubb.

Under försäsongen har Vedum matchat tufft, men ändå presterat fullt godkänt. Det tyder på att man håller en bra nivå och en placering på den övre halvan bör man kunna ta.

Silly Season
Tränare: Bosse Dahlberg (NY, Arentorp/Helås dam)
Nyförvärv: Kristoffer Dahlberg (ENV)
Förluster:

Försäsongen:
Sollebrunn (DM) 4-0, Trollhättans IF (DM) 2-6, Säven Hol 1-2, Elmer-Fåglum (DM) 2-3, JK10 5-0, Tråvad/Larv 3-3,

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förluster: 3
Gjorda mål: 16, Insläppta mål: 15
Poängsnitt: 1,17

Vedums_AIS-JK10IF_01

6. Kinnarp Slutarp

Det blev en mittenplacering för Kinnarp Slutarp i fjolårets division sex-serie. Under försäsongen har man presterat hyggligt. Men så mycket mer än just en hygglig tabellplacering blir det inte i år heller.

7. Floby

Ett topplag i fyran. Det var vad Floby var för något år sedan. Men sedan har något gått väldigt snett. Laget presterar inte alls och ifjol var man aldrig nära att hålla sig kvar i femman. Inte heller årets försäsong har sett rolig ut, men värre än en sjundeplats ska det väl inte kunna bli?

8. Kållandsö

Det känns mycket underligt att tippa Kållandsö som tabellåtta i division sex. Men mycket har hänt i laget sedan dess att man för två år sedan var seriefavorit i femman.
Efter att valt att dra sig ut femman pga spelarbrist är det nu ett helt nytt läge som nye tränaren Stig Björk fått tilldelat sig. Istället för att jaga resultat blir det istället ett utvecklingsarbete med lagets unga trupp.

Matcherna hittills har berättat att Stig fortfarande har massor att jobba med och han lär behöva stöttning från lagets rutinerade spelare som visat klubbkänsla och stannat ute på ”öna”. För ska det bli en hyfsad tabellplacering behöver spelare som Fredrik Larsson, Emil Gustavsson och Andreas Segerqvist lira på kontinuerlig basis.

Ja, Kållandsö genomgår nu verkligen ett stålbad och från sidan ser man med spänning fram emot vart detta kan leda i framtiden.

Silly Season
Tränare: Ulf Bergkvist (NY, Axvall), Tommie Björk (NY ass, Hangelösa)
Nyförvärv: Jonatan Larsson (Råda BK), Elliot Fröjd (Råda BK), Filip Fröjd (Råda BK), Joel Broberg (Råda BK), Sune Gustafsson (Råda BK), Karl Gustavsson Opdal (Örslösa-Söne IK), Filip Kristoffersson (LFK Akademi), Filip Johansson (LFK Akademi), Pontus Apelberg (Trässberg), Olle Tidblom (Örslösa-Söne IK), Totte Josefsson (LFK Akademi).
Förluster: Andreas Erkenborn (Vinninga AIF), Johan Djup (Vinninga AIF), Pablo Figueroa (Trässbergs BK), Joakim Synnergren (Vinninga AIF).

Försäsongen:
Sjuntorp (DM) 0-3, Rackeby 1-7, Mellby 0-8, Hällekis/Trolmen 0-1, Trässberg 0-7

Vunna: 0, Oavgjorda: 0, Förluster: 5
Gjorda mål: 1, Insläppta mål: 26
Poängsnitt: 0,00

Tvåmålsskytten Andreas "Ajja" Segerqvist i närkamp med Petter Källqvist

9. Tomten

En tidig julklapp till Tomten hade förstås varit att tippat dem högt upp i tabellen, men inte mycket talar för detta. Laget brukar dock vara jämna i sina prestationer och det räcker detta år till ännu en mittenplacering.

10. Långared

Inte många inspelade poäng för Långared ifjol och med en ännu tunnare trupp ser det inte bättre ut i år. Är svårspelade på hemmaplan, men det räcker inte långt i denna serie.

11. Friscopojkarna

Blev ”dyng-sist” i Vårgårdasexan förra året och får nog vara glada att man får chansen i sexan även denna säsong. Har tappat ett par tilltänkta nyförvärv och lär få rikta in sig på att undvika jumboplatsen.
————————————–

12. Västkurd

Spelade 2014 i Utvecklingsserien där man blev ett mittenlag. Men eftersom man tog tillräckligt många poäng kvalificerade man sig för division sex. Här blir det emellertid för tufft.

 

 

Lämna en kommentar