ANNONS:
ANNONS:

Kållandsös damer skrällvann i Lofa

Division ett mot division fyra kan väl bara gå på ett sätt?
Men inte i årets Lofa som skrällvanns av Kållandsös damer.
– Jag tycker vi vann rättvist, säger matchhjälten Denise Segerqvist.

IMG_9795
För första gången någonsin fanns damerna med i årets sommar-Lofa. Lidköping kommuns alla åtta damlag fanns representerade och självklart var LFK stor favorit till att få skriva in sig i historieböckerna.
Visst ställde man upp med ett något B-betonat lag, men de träningsvilliga tjejerna tog sig lätt vidare till final. En final där överraskningen Kållandsö stod för motståndet.

Självklart talade det mesta för LFK-seger, men Kållandsö stod upp bra på Lockörns fina matta och hade också med sig 0-0 i halvtid efter 30 spelade minuter.
Halvleken gick dock till LFK på poäng, men Kållandsö med målfarliga Denise Segerqvist på topp var absolut inte ofarliga och försökte gång på gång kontra mot en högt stående backlinje i LFK.

Marina Zirdum togs hårt av Kållandsös mittfält.
Marina Zirdum togs hårt av Kållandsös mittfält.

Den andra halvleken var sedan bara sju minuter gammal när just Denise Segerqvist löpte sig fri från mitten. Väl framme vid mål gjorde hon inget misstag och placerade in bollen vid sidan av Amanda Norberg i LFK-målet.
– Är väl sådana mål jag gör. Snabbheten är min styrka, säger Denise som knappt tio minuter senare satte spiken i kistan när hon återigen hann först på en långboll, rundade målvaken och la in 2-0 för Kållandsö som sedan höll undan och vann.
– Vi kämpar på riktigt bra och jag tycker vi vinner rättvist. Vi var hetare på gröten än dem, säger en glad tvåmålsskytt som tillsammans med sitt Kållandsö skriver in sig i historieböckerna som de första kvinnliga Lofamästarna på 11-manna.

Tvåmålsskytten Denise Segerqvist bäst på planen tillsammans med Sandra Orrbén som var riktigt bra på det centrala mittfältet.

Denise Segerqvist har just gjort 1-0 för Kållandsö.
Denise Segerqvist har just gjort 1-0 för Kållandsö.

—————————–

DAMER, KVARTSFINALER
Kvart 1: Vinninga – Saleby 4-1
Kvart 2: Mellby – LFK 1-6
Kvart 3: LFK Akademi – Kållandsö 0-3
Kvart 4: Råda – Rackeby 4-0

SEMIFINALER
Semi 1: LFK – Vinninga 4-0
Semi 2: Kållandsö – Råda 1-0

FINAL
LFK – Kållandsö 0-2
0-1 Denise Segerqvist, 0-2 Denise Segerqvist

—————————–
Intervju och fler bilder från finalen

IMG_9767IMG_9764IMG_9789IMG_9777IMG_9783IMG_9798IMG_9800

1 tanke på “Kållandsös damer skrällvann i Lofa

Lämna en kommentar