ANNONS:
ANNONS:

Kan Gauthiods damer ta ytterligare ett kliv?

Två raka femteplatser.
Men i år hoppas Gauthiods damer kunna närma sig topplagen i division ett.
Här har du det mesta du behöver veta om laget inför söndagens seriepremiär.

I år är det femte raka säsongen som Gauthiods damer spelar division ett-fotboll och tittar man tillbaka på de tidigare åren så ser man ett mycket stabilt lag. Tabellplaceringarna 7:a, 3:a, 5:a och 5:a vittnar om ett lag som vinner någon mer match än man förlorar under en säsong. Aldrig riktigt nära toppen – men aldrig heller nära botten av tabellen.

I år hoppas laget på att kunna ta ytterligare ett kliv närmare de främsta lagen i serien. Men hur tror vi på Lokalfotboll.se egentligen att det kommer att gå och vilka spelare är värda ett extra omnämndande inför seriestarten på söndag?
Här kommer en rejäl sammanfattning:


FÅTT OCH GÅTT:
Tränare:
Anna Ahlstrand, Eiwon Robertsson (ass), Conny Martinsson (ass)
Nyförvärv: 
Moa Andersson (Levene-Skogslund), Stina Högemark (Arentorp/Helås), Mathilda Ahlstrand (Mellby)
Förluster:
Moa Heinulf (Lidköpings FK), Hanna Österberg (Trollhättans FK)

Conny Martinsson och Eiwon Robertsson funderar kring årets trupp.

FÖRSÄSONGEN:
Vänersborgs FK 4-0, Skoftebyn 2-1, Kungsbacka 1-4, Trollhättans FK 3-2, DM. Falköpings KIK 3-0, Bergdalen 1-3

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förlorade: 2
Gjorda mål: 14 st, Insläppta mål: 10 st

En relativt tunn Gauthiodtrupp har matchat sparsamt under försäsongen. Har vunnit de förväntade matcherna, men heller inte tagit de riktigt imponerande segrarna. Att sia om framtiden efter Gauthiods försäsong är väldigt svårt att göra.


BÄSTA VÄRVNINGEN:
Kolumnen med nyförvärv är inte allt för lång när det kommer till Gauthiods damer. Stora delar av truppen från ifjol är intakt, men tre nya tjejer kommer dra på sig den röda tröjan i år.
Tittar man på försäsongen är Moa Andersson den som är närmast en startplats av dessa. Moa som kom från Levene Skogslund har imponerat när hon fått chansen och har en enorm löpstyrka. Bäst trivs hon på det centrala mittfältet, men kommer säkerligen att få starta på ytterback- eller ytterforwardsposition.


TYNGSTA TAPPET:
Moa Heinulf
tog stora kliv under förra säsongen. Mittbacken styrde och ställde på Lunnevi och var dessutom kapten i Gauthiod. Resolut och passningssäker i allt hon företog sig och de egenskaperna kommer att saknas i lagets bakre regioner nu när Moa valde att testa sina vingar i Elitettan med Lidköpings FK. Speciellt kännbart blir det också då de defensiva spelarna i Gauthiods trupp inte växer på träd. 

Moa Heinulfs lucka blir svår att fylla.

STORA FRÅGETECKNET?
Mindre seniortrupper blir allt vanligare i dagens lokala fotboll, men just nu har Gauthiod 17 utespelare i truppen och två av dem är just nu skadade. Med ytterligare ett par småskador kommer laget att tvingas ta upp tjejer underifrån. Visst är dessa duktiga, men ännu inte färdiga för division ett-spel.

Nej, Gauthiods damer måste hålla sig skadefria och inte minst de i de bakre leden. För utan Moa Heinulf så ser backbesättningen inte lika vass ut. Upp till bevis för ersättarna!


HON BLOMMAR UT:
Under förra säsongen kom Stina Adamsson från Råda till Lunnevi och Gauthiod. Hon tog då stora kliv, men känslan är att det inte lär stanna där. Innermittfältaren har under försäsongen haft lite skavanker, men får hon vara hel under 2018 kommer detta att bli en säsong där Stina tar ytterligare ett kliv framåt och blir en av Gauthiods mest tongivande spelare.

Stina Adamsson tar ytterligare ett kliv i år.

VIKTIGASTE SPELAREN:
En spelare som Josefin Andersson måste förstås prestera för att Gauthiod ska nå årets målsättning, men ingen i laget är viktigare än Anna Ahlstrand. Med allsvensk rutin ger hon lagets spel ett lugn, och fördelar de rätta bollarna till lagets snabba anfallare. Anna behöver vara frisk från såväl sjukdomar som skador om Gauthiod ska ta ytterligare ett kliv i tabellen under 2018. Dessutom är hon som bekant lagets tränare så vikten av Annas betydelse behöver knappast understrykas.

Anna Ahlstrand betyder massor för Gauthiod.

HON VINNER SKYTTELIGAN:
Det finns många snabba spelare i Gauthiod som alla kommer att peta in ett och annat mål. Men ingen annan i laget besitter den bredden som Josefin Andersson har i sitt anfallsspel. Hon är både snabb, stark och gör mål både med fötterna och med huvudet. Egenskaper som förstås gör att många försvarare i division ett har problem med ”Fia”. 14 mål blev det förra säsongen och det kan mycket väl bli fler denna säsong.

Att Josefin Andersson vinner skytteligan är ingen högoddsare.

TABELLPLACERINGEN:
28 poäng och en femteplats är vad ett ungt Gauthiod fixade under fjolåret. I år är målsättningen att förbättra den placeringen och känslan är att Gauthiod mycket väl kan göra detta. Serien är jämn och det borde inte bli lika stora klyftor mellan topp 3 och övriga serien som det var förra säsongen.
Vi tror att Gauthiod plockar fler poäng än förra året och att man hamnar på en likvärdig placering som 2017.


PREMIÄRMATCHEN:
Gauthiods damer börjar på hemmaplan under lördagen mot Skövde KIK. Gästerna var länge med och utmanade LFK i toppen av division ett förra säsongen, men fick till sist ge sig och slutade trea.
Ändå var man hela 17 poäng före tabellfemman Gauthiod. Skövde KIK har emellertid inte övertygat under försäsongen, men med en hårt coachande ”Gummi” Magnusson på bänken och ett par sedvanliga amerikanska tillskott så måste KIK gälla som favoriter i denna match.
Alla poäng Gauthiod får med sig från premiären måste man anse vara godkänt och där till.


MÖJLIG PREMIÄRELVA:


Hur går dina tankar kring Gauthiods damer säsongen 2018? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar