ANNONS:
ANNONS:

Kan Jim leda Götene framåt 2018?

Ifjol spel med kniven mot strupen hela säsongen.
Men kan Jim Larsson ge Götene en bekvämare resa 2018?
Här har du det mesta du behöver veta om laget inför fredagens seriepremiär.

Precis som Lidköpings FK spelar Götenes herrar i den mellersta trean och till skillnad från LFK så känner Götene till sina seriekonkurrenter bättre.
Laget vet också hur små marginaler det är mellan att bli ett topplag eller ett bottenlag i denna jämna serie. Något som visat sig både 2016 då man fick kvala till tvåan och 2017 då man fick kämpa för nytt division 3-kontrakt.

Men hur står sig egentligen Götene säsongen 2018? Många frågor ska det ges svar på och Lokalfotboll.se gör här sitt bästa för att sia om årets säsong. Får man en bekvämare resa än ifjol och vilka spelare bör man hålla extra koll på under året?


FÅTT OCH GÅTT:
Tränare:
Jim Larsson (Ny, Kinne Vedum)
Nyförvärv:
Alfred Larsson (Mellby), Albin Istrefi (Kinne Vedum), Filip Lundell (Skövde AIK), Alexander Jansson (IFK Mariestad), Asdren Lushaj (Örebro FK)
Förluster:
Rolf Johansson (tränare, slutar), Andreas Johansson (Vinninga), Samuel Svensson (Råda), Gustav Tigerberg (Råda), Erik Hörnell (Kinne Vedum), Kristoffer Andersson (Sil), Robin Johansson (Vinninga), Amel Dzafic (Sil), Alem Blagajsevic (Lidköpings FK)

Jim Larsson tar över efter Rolf Johansson.

FÖRSÄSONGEN:
Vara 2-0, Trollhättans BoIS 1-1, Lidköpings FK 2-0, Skultorp 1-2, DM: Vinninga 2-1, Skara 5-0, Kongahälla 1-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 2, Förlorade: 1
Gjorda mål: 14 st, Insläppta mål: 5 st

Götene har svarat för en mycket stabil försäsong och de som tvivlat på lagets kapacitet har nog fått tänka om. Enda plumpen kom när ”U-laget” förlorade mot Skultorp, men annars har det sett bra ut för Jim Larssons mannar som trots en tunn trupp visat att kvalité finns i laget.


BÄSTA VÄRVNINGEN
Nye tränaren Jim Larsson flaggade positivt för nye Asdren Lushaj tidigt under försäsongen. Men det ville sig inte bättre än att Asdren förstörde korsbandet i första träningsmatchen mot Vara. Inget spel således för den irrationelle ytterbreddaren.

Nej, denna utmärkelse går istället till en annan kille som var ny inför förra säsongen, men som skadade knät innan serien startade. Elvir Gerxhaliu är nu tillbaka på banan och har under försäsongen matchats in försiktigt in i laget. Men det råder inga tvivel på att Elvir är en klasspelare som Jim Larsson kan använda både som mittback, men även som defensiv mittfältare. Gerxhaliu får definitivt ses om årets vassaste nyförvärv – om än ett år sent.

Elvir Gerxhaliu är tillbaka efter skadan förra året.

TYNGSTA TAPPET:
Götene har tappat en del startspelare under vintern, men ingen förlust kommer att vara lika kännbar som Robin Johansson. Mittfältaren/anfallaren har de senaste åren spelat med ett stort Götenehjärta och man vet alltid vad man får av en löpvillig Robin Johansson.

Robin har de senaste säsongerna används både som yttermittfältare och anfallare och oavsett position har han alltid gett 100 procent och legat bakom mycket av Götenes offensiva spel. Att han nu valt att återvända till Lindvallen och spel med Vinninga i division fem kommer vara kännbart för de blåvitrandiga.

Robin Johansson kommer att saknas på Västerby.

STORA FRÅGETECKNET?
Götene må ha en tunn trupp, men ute på Västerby lyckas man ändå år efter år hitta nya spelare som går in i startelvan och gör det bra. Vi väljer istället att sätta det största frågetecknet till hur laget kommer att klara sig utan Rolf Johansson?

Absolut inte för att vi tvivlar på Jim Larssons fotbollskunskaper, men precis som Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson som fick lämna efter våren 2017 så besitter han inte samma ”pådrivar-karraktär” som Rolf Johansson.
Rolf och Götene har nämligen visat sig vara en ”perfect match” och det verkar nästan som att Götenekillarna behöver höra Rolfs höga stämma för att ta ut det sista lilla extra och hamna rätt i sina positioner.
Nu gör Götene ett nytt försök att frångå detta då Rolf tackat för sig och frågan är förstås hur detta går om spelet börjar att halta?

Hur klarar man sig uan Rolf?

HAN BLOMMAR UT:
Götene har som sagt en förmåga att hitta nya killar som tar stora kliv under en A-lagssäsong. Men vem tar då de största 2018? Ja, en av de som verkligen kan få sitt lokala genombrott i år är anfallaren David Lindh. 16-åringen har under försäsongen gjort sina första A-lagsmatcher och det med bravur. Trots sin unga ålder har han komiit långt i sin fotbollsutveckling och skulle det bli skavanker på några av de mer rutinerade anfallarna är Lindh först i kön. En spelare att hålla koll på i år!


VIKTIGASTE SPELAREN:
Med en trupp som blir allt yngre är de riktiga kulturbärarna ett måste i dagens Götene. Den mest tydliga av alla är förstås Patric Norismaa som är en ledargestalt både på och utanför planen.
Att ”Norre” valde en fortsättning på Västerby var förstås mer eller mindre nödvändigt för ett Götene som annars har en tunn trupp.
”Norre” måste fortsätta gå i fronten med sitt uppoffrande spel, sin farlighet på fasta situationer och sitt sätt att leda laget bakifrån om Götene ska vara ett lag för den övre- istället för den undre halvan av tabellen.

Götenes absolut viktigaste spelare.

HAN VINNER SKYTTELIGAN:
Johan Karlsson
hade en tuff vårsäsong och lyckades inte alls under tränare ”Lill-Plätta” Gustavsson. Karlsson var också bänkad långa stunder och självförtroendet var inte på topp.
Men när Rolf Johansson kom in och tog över lossnade det för Johan Karlsson som var glödhet under hösten och smällde in elva bollar.
Vi tippade Karlsson som intern skytteligavinnare förra året och vi gör det igen. Inte minst tack vare att utmanaren Christoffer Apell ännu inte är tillbaka i spel. Hur många Johan Karlsson gör i år? Ja, vi gissar på 14 mål.

Johan Karlsson tar hem skytteligan.

TABELLPLACERINGEN:
Att placera in Götene i sluttabellen 2018 känns otroligt svårt. Serien är svårtippad och Götene lika så. Att truppen är tunn råder det inga tvivel kring, men startuppställningen kan absolut ställa till det för samtliga lag i denna serie.
Ifjol började Götene svagt och fick sedan spela mer eller mindre hela säsongen med kniven på strupen för att fixa ett nytt kontrakt. Så illa tror vi inte att det blir i år utan känslan är en stabil mittenplacering när säsongen ska summeras i början av oktober.


PREMIÄRMATCHEN:
Götene börjar hemma på fredag mot nykomlingen Åsarp-Trädet. Gästerna var nere och vände i division fyra, men fixade en snabb återkomst. En nykomling på hemmaplan borde vara bästa tänkbara lottning för Götene som dessutom hoppas på naturgräs på Västerby. Laget saknar dock mittbacken Alexander Andersson som är på resa i USA.
Ifjol hade Götene långa stunder problem att fixa tre poäng på hemmaplan, men så mycket bättre chanser att lösa en trea direkt denna säsong får man inte.


 

MÖJLIG PREMIÄRELVA:


ODDSET SOM SERIESEGRARE:
12 gånger pengarna (Nordicbet)


Hur går dina tankar kring Götene säsongen 2018? Kommentera gärna!

1 tanke på “Kan Jim leda Götene framåt 2018?

  1. Tror att götene kommer att bli ett topplag under den nye tränaren, jag misstänker att dom inte kommer att försöka spela ett positionsspel längre och vinna bollinnehavet( som om någon brydde sig)
    Eller ha 10 arbetshästar ( utan någon teknik) utan ett lag som sjunker ner i planen och skär av passningsvägarna för motståndarna och ett MYCKET rakare anfallsspel

Lämna en kommentar