ANNONS:
ANNONS:

Kan något lag stoppa Främmestad?

Främmestad ångar på i division fyra.
Men i trean föll LFK i seriefinalen mot IFK Tidaholm,
Här en sammanfattning av helgens lokala herrfotboll.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Hisingsbacka – IK Gauthiod 0-2 (referat Gauthiod)

Mål Gauthiod: Valon Gashi, Josef Daoud

 

Kommentar:
Gauthiod tog en ny trepoängare i helgen borta mot nykomlingen Hisingsbacka och visade att formen är uppåtgående. Återigen nätade firma Daoud och Gashi i en match som Gauthiod vann rättvist. När sedan topplagen FC Trollhättan och KBK kryssade innebar detta att grästorpslaget nu kom närmare toppduon.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

IFK Tidaholm – Lidköpings FK 1-0 (referat Tidaholm) (referat LFK)

Kommentar:
LFK rivstartade borta i seriefinalen mot Tidaholm. Lägen på lägen radades upp men målen uteblev. Itället stack hemmalaget upp och notoriske målskytten Dennis Bergström fixade 1-0.
Orättvist halvtidsresultat sett till spelet, men i andra halvlek bedarrades LFK-trycket och Tidaholm avgick med segern och behåller serieledningen.
Götene vilade i helgen, men vann i torsdags hemma mot tabelljumbon IFK Skövde. Tre poäng där innebar en plats på säker mark.


DIVISION 4 NORRA

Fagersanna – Skara 0-0

Främmestad – Ekedalen 5-1 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Emil Olesen 2, Sebastian Johansson, Simon Karlsson, Filip Fredlund

Kommentar:
Det börjar helt klart se bra ut för Främmestad. I helgen kom åttonde raka segern när man städade av Ekedalen hemma på Bergevi. För tillfället är man också seriens klart bästa lag med styrka både framåt och bakåt. Och även om säsongen är lång så är det ingen vild gissning att det spelas divsion tre-fotboll på Bergevi nästa år.
Tuffare då för Skara som har problem med målskyttet. Borta mot Fagersanna var man det bättre laget, men skärpan saknades i avsluten och matchen förblev mållös.


DIVISION 5 VÄSTRA

FC Corner – Vinninga 3-4
Mål Corner: Egzon Restelica, Goran Pupcevic, Alexander Karlsson
Mål Vinninga: Robin Johansson, Lukas Nordin, Andreas Johansson, Fredrik Caspersson

Sil – Levene Skogslund 1-0
Mål Sil: Amel Dzafic

Lundsbrunn – Trollhättans FK 2-3 (referat TFK)
Mål Lundsbrunn: Mikele Tsegay

Sjuntorp – Kinne Vedum 3-2 (referat Kinne Vedum)
Mål Kinne Vedum: Edward Gullbrandson, Peter Dahlin

Kommentar:
Corner höll i söndagsregnet på att ställa till det för serieledande Vinninga. Man kvitterade tre gånger om, men till sist kunde Fredrik Caspersson sätta avgörande 4-3 vilket håller kvar laget i serietopp.
Trollhättans FK hakar på bakom, men Lundsbrunn höll på att ta en skalp från TFK. Ledning 2-0 innan tio minuter, men sedan vände gästerna. Tungt också för Kinne Vedum som hade 2-2 borta mot Sjuntorp, men tappade in trean på slutet.


DIVISION 5 MELLERSTA

Östadkulle – Vedum 2-1 (referat Vedum)
Mål Vedum: Alexander Johansson

Kommentar:
Besviket i Vedumlägret efter förlusten borta mot Östadkulle. Den rätta gnistan fanns inte på plats hos de rödblå oc då kom också förlusten. Något som innevar att man tappade mot övriga lag som kämpar om kvalplatsen till fyran. I veckan har man dock chans till revansch då tablltvåan Borås AIK kommer på besök.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Trollekis – Rackeby 3-0
Mål Trollekis: Max Frankén 2, Alfred Andersson


ÖSIK – Källby 1-0 (referat ÖSIK)
Mål ÖSIK: Fidaim Baftiu

Kommentar:
Seriens etta och tvåa gjorde vad man skulle i helgen när detblev vinster mot Rackeby respektive Källby. Max Frankén fortsätter ösa in mål för sitt Trollekis som leder serien på en klart bättre målskillnad än tvåan ÖSIK. De sistnämnda får inte målskyttet att lossna, men vinner ändå de jämna matcherna och hakar på i toppstriden. Fidaim Baftiu matchhjälte med enda målet mot ett Källby som spelat upp sig sedan serien startade.


DIVISION 6 FALKÖPING

Inga lokala matcher denna helg.

 

Lämna en kommentar