ANNONS:
ANNONS:

Kan Råda ta klivet upp till ettan redan i år?

Försäsongens hetaste lokala damlag.
Men kan Rådas damer ta klivet upp till ettan redan i år.
Här har du allt du behöver veta om damernas division två norra.

 

1. Falköpings KIK

Slogs med Lidköpings FK under 2013 om en plats till Elitettan, men sedan blev det ett övermäktigt generationsskifte för KIK som istället åkte ur division ett.
Här finns det emellertid både en vinnartradition i väggarna på Odenplan och kvalité i mängder. Fortfarande är det ett ungt lag man ställer på benen, men det vore otroligt konstigt om man inte studsar tillbaka till division ett.
Storsegern (8-0) mot Arentorp/Helås bevisar om något lagets kapacitet.

————————————–

2. Råda

Om något lag ska kunna utmana Falköping så är det Råda.  De grönvita har minst sagt stärkt upp sin trupp inför årets division två-säsong. Förra året gjorde man en usel vår, men efter en övertygande höst höll man så när på att gå ikapp topplagen.
Det misstaget lär inte upprepas detta år och med en trupp som både har bredd, spets och träningsvilja så har Råda alla chanser att spela i division ett 2015.

Det är faktiskt nästan så att man har två alternativ på varje position denna säsong och det är det knappast något lag i denna serie som har. Topp 2 blir det för Råda. Allt annat vore en missräkning.

Silly season:
Tränare:
  Zacharias Svensson (NY, Vara), Andreas Karlsson (NY ass, Vara), Christofer Torsmyhr (NY ass, ENV)
Nyförvärv: Frida Öberg (LFK), Josefin Bridholm (Sil), Maria Widström (Sil), Lina Larsson (Sil), Emma Käll (Sil), Sofia Karlsson (JK10), Malin Svensson (LFK), Linn Karlsson (LFK), Maria Täng (LFK), Amanda Nordberg (LFK), Nina Stadling (LFK)
Förluster: Jan-Olof Svensson (tränare, slutar), Julia Bryngelfors (LFK), Emma Andersson (Mellby)

Försäsongen:
IK Gauthiod 2-0, Fagersanna (DM) 8-1, Alingsås KIK 3-0, DM: Vänersborgs IF 9-0, Vänersborgs FK (DM) 7-0, Frisco 0-2, Wargön 10-0

Vunna: 6, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 39, Insläppta mål: 3
Poängsnitt: 2,57

Rebecka Hiramsson Milos Råda

————————————–

3. Vartofta

Vartofta är visserligen nykomling i denna serie och det borde vanligtvis innebära att laget får det tufft. Men det lär inte gälla detta lag. Vartofta vann trean i överlägsen stil under 2014 och i år gått obesegrade under försäsongen. Bland annat slog man ut Sil med 3-0 i DM.

4. Arentorp/Helås

Arentorp/Helås gjorde en lysande vår ifjol. Som nykomling var man med och utmanade i toppen. En sommar och höst fylld av skador gjorde dock att laget föll som en sten genom tabellen och lutade sjua.
Den placeringen lär förbättras till i år. Dels har de skadade spelarna kommit tillbaka och dels har laget dragit nytta av att Vara lagt ner sitt damlag.
Att Arentorp/Helås lär bli att räkna med har märkts på försäsongen. Imponerande segrar har tagits, men på den sista tiden har det dykt upp vissa orosmoln.
Erika Dahlberg som skulle vara spelande assisterande-tränare och lagets måldrottning har nämligen fått jobb nere i Göteborg och är osäker på hur mycket spel hon hinner med. Oavsett vilket lär laget sluta på tabellens övre halva.

Silly season:
Tränare: Anders Bergqvist (NY, Trollhättans FK P16), Erika Dahlberg (NY, ass tränare Vara)
Nyförvärv:
Erika Dahlberg (Vara), Matilda Larsson (Vara), Julia Carlsson (Guldheden), Annika Birgersson (ENV)
Förluster:
Bosse Dahlberg (tränare, Vedum)

Försäsongen:
Floby (DM) 1-0, Värsås (DM) 7-0, Frisco 3-2, Ulvåker (DM) 6-0, Lödöse Nygård 1-1, Falköpings KIK (DM) 0-8, Skoftebyn 2-3

Vunna: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 20, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 1,86

Vara SK dam - Erika Dahlberg

5. Hörnebo

Sjua i division två under 2014, men Hörnebo är ett bättre lag detta år och har bland annat gått igenom försäsongen obesegrade. Har dessutom öst in mål och sett riktigt vassa ut.

6. Vänersborgs FK

Är nykomlingar i division två och har matchat flitigt under vinter och vår för att komma in i rätt tempo. Har trots tappet av kaptenen Mirjam Bader (Gauthiod) gjort det bra och har visat att man definitivt håller division två-klass. Dock varken mer (förlust Råda 0-7) eller mindre (vinst Skara 7-4).

7. IFK Tidaholm

Slutade tvåa i division tre och missade uppflyttning via kval. Fick ändå en gratisplats till tvåan och har hittills visat att man mycket väl kan stanna i denna serie. Laget är bättre än ifjol, har spelare som producerar framåt och en helt okej defensiv.

————————————–

8. Skara

I sista matchen fick Skara snöpligt byta serieseger mot en tredjeplats i förra årets division tre. Men någon månad senare byttes besvikelse mot glädje när det stod klart att man ändå får spela i division två.
Målet för tjejerna är att hänga kvar, men det kommer att bli tufft. Under försäsongen har man varvat riktigt bra insatser, med mer tveksamma. Oavsett vilket så har det varit målrika matcher när Skara spelat. Kanske är det också därför tränare Jens Antonsson håller Ammi Camara som viktigaste spelaren. Målvakten lär behöva vara i toppform till varje match om nytt kontrakt ska säkras. Annars har Skara ett intressant lagnygge på gång, men man är skadekänsliga. Dessutom. Har man jämnheten som krävs i denna serie? Vi tror tyvärr inte det.

Silly season:
Tränare: Jens Antonsson
Nyförvärv: 
Elin Eriksson (Lekstorp)
Förluster:
Viktoria Larsson (Axvall), My Torekov (Axvall), Rebecca Lundberg (Axvall), Hilda Jakobsson (Axvall), Cindy Ruderi (Axvall), Julia (Axvall)

Försäsongen:
Alingsås KIK 1-0, LFK Akademi 6-1, Sil 0-1, Tidaholms GoIF (DM) 20-0, Jula (DM) 1-6, Holmalund U 1-5, Falköpings KIK (DM) 3-6, Kinne Vedum/Källby 4-2, Mellby 5-1, LFK (DM) 0-6

Vunna: 6, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 46, Insläppta mål: 23
Poängsnitt: 1,80

 

Malin Andersson, Skara.
Malin Andersson, Skara.

9. Ulvåker

Ulvåker har matchat flitigt under försäsongen och blandat storsegrar med storförluster. Då var det annorlunda under fjolårets seriespel när man spelade ganska målsnåla matcher. Det ledde till sist till en femteplats. I år tror vi att det blir en tuffare säsong för Ulvåker och att det blir trean 2016.

10. Våmb

Våmb slutade fyra i denna serie under 2014, men har sett tyngre ut denna säsong. Man har visserligen mött tufft motstånd, men resultaten har varit sådär. Att förlora med hela 6-2 mot Vänersborgs FK tyder på att man får det tufft denna säsong.

 

Lämna en kommentar