ANNONS:
ANNONS:

Kan Sil rädda nytt kontrakt i division ett?

Idag startar återigen damernas division ett.
Och Sil börjar en tuff jakt på ett nytt kontrakt.
Här har du det mesta du behöver veta inför omstarten i norrettan.

DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Skärmavbild 2015-08-01 kl. 14.13.07Serieledaren:

Visserligen tappade Holmalund ett par spelare innan säsongen, men man var ändå klar seriefavorit. Därför kom förlusten i premiären mot Skövde KIK överraskande och Holmalund hade länge svårt att gå förbi och upp i serieledning. Men allt eftersom visade ”Holmen” klassen och efter att ha avslutat våren med nio raka segrar eldar man nu serien med sex poäng. Det försprånget lär man inte släppa och kval till Elitettan lär vänta senare i höst.

Den positiva överraskningen:
Efter 12 omgångar är det svårt att hitta något lag som verkligen överraskat på ett positivt sätt. Men ett lag som säkert är nöjda med våren är nykomlingen Skepplanda som av många förväntades att åka ur. Poäng i hälften av matcherna och en plats över strecket känns som ett klart plus!

Den negativa överaskningen:
Man behövde inte vara ”kärnfysiker” för att räkna ut att Sil skulle få det tufft i division ett. Många spelare försvann innan säsongen och truppen såg mycket tunn ut. När sedan tränare Thomas Hjalmarsson lämnade en bit in på våren var det ytterligare ett bevis på att någonting inte stämde i laget. Bara en seger, sju gjorda och hemska 44 insläppta talar sitt tydliga språk. Kanske framför allt också när Mikaela Lieberth i mål varit en av lagets bästa spelare.

Våra lokala lag:
Vi kan väl snabbt återgå till Sil med att säga att trots den mediokra våren så ser man faktiskt en ljusglimt inför hösten. Ett nytt spännande samarbete med rivalen LFK har sjösatts vilket innebär att LFK-kvartetten Linnea Persson, Stina Axén, Maja Wellner, Ebba Handfast och Julia Bryngelsson alla kan spela för Sil i höst. Detta kommer givetvis att innebära fler poäng, men frågan är om man lyckas ta in elva poäng på de tio matcher som återstår?

Om det varit turbulent i Sil så har det istället varit betydligt lugnare och gladare i Gauthiod. Grästorpslaget har gjort en mycket stabil vår och ett tag var man till och med uppe i toppen och nosade. Nu håller inte riktigt årets Gauthiod för att göra upp om seriesegern, men 21 poäng och en femteplats efter våren är klart godkänt. Det är inte heller långt upp till en tredjeplats och kan de rödblå fortsätta att utvecklas som under våren kan man nå en riktigt fin placering i division ett. Tendenserna till detta syns nämligen ute på Lunnevi!

Positiva tongångar i Gauthiod.
Positiva tongångar i Gauthiod.

Lämna en kommentar