ANNONS:
ANNONS:

Kan våra damlag i västra fyran nå toppen?

Tufft motstånd från ”Trestadsområdet”.
Men trion Mellby, Rackeby och Vedum har alla chanser att överraska.
Så här tror vi på Lokalfotboll.se att den västra fyran slutar.

 

1. Trollhättans FK/Halvorstorp

Sammanslagningen av TFK och Halvorstorp känns spännande och trollhättelaget kan mycket väl vara de som står överst när serien summeras i höst. Har idel segrar under försäsongen där storseger över Vänersborgs IF sticker ut mest.

————————————–

2. Mellby

Åtta inspelade poäng i division tre räckte inte till nytt kontrakt för Mellby. För två år sedan vann man dock denna serie. Främst genom riktigt bra försvarsspel. Detta lär nye tränaren Magnus Blom bygga vidare på, men även offensivt har laget blivit bättre. Rutinerade Emma Andersson har återvänt till moderklubben efter flera år i Råda och är definitivt en av seriens bästa spelare.
Får Mellby bara tillgång till alla sina spelare vid varje match är man definitivt ett lag för toppen.

Försäsongen:
Axvall 2-1, LFK Akademi 1-3, Björsäter 3-2, Skara 1-5, JK10 1-2

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 8, Insläppta mål: 12
Poängsnitt: 1,20

Mellby_IK-JK10IF_06
————————————–

3. Göta

Göta återuppväckte sitt damlag inför denna säsong. Detta fick till följd att Edet som vann division fyra förra året fick lägga ner sitt lag på grund av spelarbrist. Spelarna gick nämligen över till Göta. Kvalité för denna division finns det med andra ord gott om. Kanske mest tydlig i Josefin Lengroth som förra året gjorde 28 mål för Edet.

4. Vedum

Stina Rudolfsson och Sandra Johansson verkar ha fått fart på tjejerna i Vedum. Efter bara fyra poäng i division tre och en jumboplats förra året ska man nu vinna fler matcher. På försäsongen har man också övertygat och gjort massor med mål.
Vedum kan mycket väl vara en riktig ”dark horse” i denna serie och man känns för tillfället definitivt som ett lag för topp 5.

Försäsongen:
LFK Akademi 6-2, Främm/E-F/Nossebro 2-4, Vinninga 8-3

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 1
Gjorda mål: 16, Insläppta mål: 9
Poängsnitt: 2,00

5. Rackeby

Rackeby är svårbedömda. Efter två blytunga år är man nu hastigt och mindre lustigt i division fyra. Det finns dock många bra fotbollsspelare i det forna division två-laget och med hjälp av nye tränaren Ulf Johansson ska självförtroendet jobbas in igen.
I en lättare serie lär detta snabbt vara fixat och då lär Rackeby bli luriga. Har en stabil defensiv, men för att nå en riktig topplacering måste någon målskytt kliva fram. Tar någon chansen?

Försäsongen:
LFK Akademi (DM) 2-0, Tidavad 0-1, Vinninga 1-1,

Vunna: 1, Oavgjorda: 1, Förluster: 1
Gjorda mål: 3, Insläppta mål: 2
Poängsnitt: 1,33

DSC_1029

6. Hudene

Ett målsnålt Hudene blev trea i division fyra förra året. I år känns dock motståndet tuffare och man kommer att bli ett mittenlag i denna serie.

7. Åsaka

Ett kryss mot Emtunga är allt vad laget mäktat med under försäsongen. Annars är det idel förluster. En åttondeplats förra året byts mot en sjundeplats 2015.

8. Saleby/Järpås

Efter en fin vårsäsong var faktiskt Saleby/Järpås med och slogs i toppen av den västra fyran förra året. En tyngre vår gjorde att man föll igenom och blev till sist sjua. I år har det börjat illa för laget som drabbats av både skador och sjukdomar. Har en bra startelva när alla är friska, men i en tuffare serie kommer laget att få slåss i tabellens nedre regioner.

Försäsongen:
Valtorp 2-2, Vinninga 0-6

Vunna: 0, Oavgjorda: 1, Förluster: 1
Gjorda mål: 2, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 1,20

SAleby

9. Upphärad/Sjuntorp

Tio inspelade poäng och en plats som nästjumbo i denna serie under fjolåret. Det kommer inte att räcka mycket längre i år.

10. IFK Emtunga

Emtungas damer kämpar vidare. Starkt gjort efter att bara tagit en enda poäng i division fyra under 2014. Nu är målet att ta fler poäng, men det lär knappast bli över tio pinnar denna säsong och då blir det helt enkelt en jumboplats.
Har under försäsongen kryssat mot Åsaka. Annars idel förluster.

Försäsongen:
Östadkulle 1-3, Åsaka 1-1, Främm/E-F/Noss 0-4

Vunna: 0, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 2, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 0,33

 

Lämna en kommentar