ANNONS:
ANNONS:

Kan våra lokala lag ta sig över nedflyttningsstrecket?

Ingen munter läsning i herrarnas division fyra.
Men kan ENV eller Elmer-Fåglum resa sig i höst?
Här har du förutsättningarna i division fyra norra.

DIVISION 4 NORRA VÄSTERGÖTLAND

Skärmavbild 2015-08-06 kl. 17.14.04

Serieledaren:
Det tog ett tag, men nu är seriefavoriten Åsarp-Trädet i tabelltopp. Peter Uvestens gäng spelar en kraftfull fotboll och har mycket kvalité i sitt lag. Något som nu börjar märkas tydligt när vi nått lite mer än halva serien. Fem poäng är ledningen och det ska nog mycket till om inte Åsarp-Trädet spelar i division tre nästa säsong.

Den positiva överraskningen:
Falköpings FK är den norra fyrans stora överrraskning. Vi på Lokalfotboll.se tippade faktiskt laget i botten. Snacka om dåligt pålästa! Ett stort plus bör även sättas bakom nykomlingen Skultorp som följt upp fjolårets överlägsna serieseger i femman med stabilt division fyra-spel.

Den negativa överaskningen:
Lag som Tidaholms GoIF och Ulvåker har förstås inte gjort några godkända vårsäsonger, men det går inte att blunda för att Elmer-Fåglum inte vunnit en enda seriematch under våren. Att man skulle få kämpa i botten kändes givet, men 47 insläppta mål och bara två poäng är förstås riktigt uselt. I sommar har också spelande tränare Erik Landqvist valt att lämna klubben då han och laget haft olika ambitioner. Patrik Widell som varit assisterande tränare under våren tar över huvudansvaret för tabelljumbon som har hela 12 poäng upp till säker mark. Skulle man fixa nytt division fyra-kontrakt lär tränare Widell bli adlad!

Våra lokala lag:
Tyvärr hittar vi även vårt andra lokala lag ENV under nedflyttningsstrecket. ENV har dock plockat elva poäng och har tre poäng upp till närmaste lag. Läget såg faktiskt betydligt värre ut förra säsongen och då räddade laget upp läget via en fantastiskt höst. Något liknade lär behövas även i år från Johan Sörstrands mannar som är kända för en bra inställning.
Inget av varken ondo eller godo har hänt i ENV-lägret under sommaren och Sörstrand förfogar över samma manskap som under våren.

1 tanke på “Kan våra lokala lag ta sig över nedflyttningsstrecket?

Lämna en kommentar