ANNONS:
ANNONS:

Kjell Larsson lämnar LFK efter årets säsong

Kjell Larsson gör sin sista säsong som tränare för LFK dam.
Detta oavsett hur årets säsong slutar.
– Tjejerna behöver höra en ny röst för att utvecklas vidare nästa år ,säger Kjell vars LFK ikväll spelar höstpremiär mot Stångenäs.

När Lidköpings FK bildades inför säsongen 2012 blev Kjell Larsson lagets förste tränare. Sedan dess tog han upp laget i nya division ett och under fjolåret blev det som bekant så när spel i Elitettan för LFK. Kvalet förlorades dock mot Halmia och LFK fick därför göra ett nytt försök i och med årets säsong.

LFK dam - Kjell Larsson

Med stort favorittryck på sina axlar har dock laget levererat och när höstsäsongen ikväll startar ligger laget på en andraplats i tabellen bakom Holmalund. Man har med andra ord god chans att nå kvalspel och ett nytt försök till spel i Elitettan. Men oavsett utgång så kommer inte laget att tränas av Kjell Larsson säsongen 2015.
– Det stämmer. Har varit klart ett tag att jag väljer att inte förlänga mitt kontrakt. Tror jag har ett stort förtroende från de flesta spelarna, men tjejerna behöver höra en ny röst nästa år för att fortsätta utvecklas, säger den hårfagre tränaren.

Så även om ni skulle lyckas gå upp till Elitettan lockar det inte att fortsätta?
– Jag har tagit mitt beslut nu och så kloka är klubben så att de redan nu jobbar på alternativ inför kommande säsong. Då spelar det sedan ingen roll om jag skulle vara sugen eller inte ifall vi har tagit klivet upp, säger Kjell och fortsätter:

– Det har varit underbara år i LFK. När jag och Lars Svensson bestämde oss för att ta över 2011 så ville vi sätta denna damsatsning på kartan. Det gällde att hitta rätt karaktärsspelare som ville underkasta sig vår träning. När sedan Caroline Berling kom var det perfekt. Hennes personlighet och sätt att ta sig an fotbollen blev en måttstock för hur vi ville att alla våra spelare skulle vara. Tycker att vi hittat rätt och kommit en bra bit på vägen. Är stolt över det jag gjort, men jag är inte klar än.

Om vi stannar kvar i nuet ett tag. Om någon hade sagt till dig att ni skulle ligga tvåa i serien efter våren med exakt det utgångsläget ni nu har. Skulle du tagit det då?
– Alla dagar i veckan. Detta är tredje året som vi spelar in ett nytt system och vi visste att det skulle ta tid att sätta detta. Sedan vet man aldrig hur det går. Vi kan känna oss hur bra som helst, men sedan kan det ”gå troll i det” ändå. Är nöjd över vår andraplats. Visst, vi kanske inte har övertygat i alla matcher, men vi har vunnit de jämna fighterna. Mycket beroende på att vi känns bättre tränare än många av de andra lagen i serien.

Så känslan inför höstpremiären ikväll är god?
– Absolut. Vi är bra förberedda och har en intakt trupp från i våras. Enda ändringen är att vi fått tillbaka Amanda Norberg från Sil. En perfekt back up bakom Matilda Haglund i målet. Vi har så klart förhoppningar om att kunna hamna överst när säsongen är slut, men mycket kan hända.

En själaglad Kjell efter fjolårets serieseger.
En själaglad Kjell efter fjolårets serieseger.

 

Lämna en kommentar