ANNONS:
ANNONS:

Knutna nävar, finbesök och straffmissar på Veckans Lista

”Veckans Topplista” är tillbaka på Lokalfotboll.se
Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.
Denna vecka platsar knutna nävar, finbesök och straffmissar på listan.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. LFK:s knutna näve PÅ planen

IMG_1681
Knappast någon som missat
de senaste turerna kring Lidköpings FK. Utan att gå in mer på allt som hänt utanför planen så kan man lugnt konstatera att killarna PÅ planen trots allt rabalder lyckats knyta näven i fickan och köra på.

Först besegrade man IFK Tidaholm i Svenska Cupen. Kanske gjorde man ingen superinsats, men man höll nollan, avancerade i cupen och får nu möta Trelleborg hemma på Framnäs den 24 augusti. En heroisk insats likt den mot IFK Göteborg för ett antal år sedan och gruppspel väntar till våren…

Den senaste veckan avslutades också med en imponerande seger på bortaplan mot serieledande Vänersborgs FK i den norra tvåan. Även då lyckades man hålla nollan och tack vare ett drömmål av Kristijan Nikolla tog man tre viktiga poäng.

Ja, den senaste veckan har det knappast blåst positiva vindar kring klubben Lidköpings FK, men killarna och ledarna som ställt upp sig för match har sannerligen gjort det med bravur.

 

——————————–

2. Eiwon Robertsson och hans FC Gauthiod

fcg1
Med en lugn, ödmjuk, men också
mycket säker hand lotsar Eiwon Robertsson sitt FC Gauthiod mot division fyra. En av lokaltraktens mest ”likable” tränare är en mästare på att få ut maximalt av sina grabbar och har en härlig inställning till det han håller på med. En man man verkligen unnar framgång helt enkelt.

Bildandet av FC Gauthiod har också fallit väldigt väl ut och med en mix av gammalt och ungt som alla vill fortsätta spela fotboll på Lunnevi – men med lite mindre krav än i division två.
Men vinnarskallar har de flesta i laget och det märks verkligen. I veckan vann man återigen mot ett av topplagen och segern mot Trollhättans FK gör att läget inför fortsättningen ser riktigt bra ut.
Ett par trepoängare till och de rödblå kommer få plocka på sig guldhattarna som innebär serieseger.

——————————–

3. Gauthiod fixar finbesök till Lunnevi

Götene - Malmö
Förra året lottades som
ni vet Götenes herrar mot Malmö FF i den svenska cupens andra omgång. Klubben gjorde sedan ett fenomenalt evenemang när det allsvenska laget kom på besök i november. Det blev publikrekord på Västerby och ett fotbollsminne av hög klass för alla som tog sig dit.

Nu i veckan blev det klart att ännu ett allsvenskt lag besöker västra Skaraborg för match i cupen. Gauthiod besegrade nämligen IFK Falköping och i nästa omgång väntar nu IF Elfsborg från Borås.
De gulsvarta kanske inte har riktigt samma dragningskraft som di himmelsblå, men för Gauthiod och den lokala fotbollen är det förstås en lyckolott.

Nu ligger därför bollen hos IK Gauthiod och klubbens förmåga att skapa en publikfest och nya fotbollsminnen för både sig själva som den lokala fotbollspubliken. Med tanke på alla hårt och duktigt ideellt arbetande krafter ute på Lunnevi så är känslan att vi har något riktigt stort att se fram emot.

 

——————————–

Inte ens nära… – Dyrbara straffmissar

Vinninga - Michael Caspersson

Vinninga är ett av våra lokala lag som under hösten kommer att få kämpa för att rädda nytt kontrakt i sin serie. Innan serien drog igång denna vecka låg man under nedflyttningsstrecket och hemma mot Ekedalen skulle man närma sig lagen ovanför.

I en jämn match var det Ekedalen som drog ifrån, men under den andra halvleken fick Vinninga ett gyllene tillfälle att gå ikapp. Domare Joakim Blomqvist pekade nämligen på straffpunkten inte mindre än TRE gånger inom loppet av 20 minuter.
Den första straffen slog Vinninga säkert i mål, men de två andra resulterade i en målvaktsräddning och ett skott utanför.

Två straffmisar i det prekära läget gav förstås inga poäng och nu har de helgröna fyra poäng upp till Tymer på den nedre kvalplatsen. Vinninga kommer få kämpa rejält under hösten och det finns en hel del att jobba på – inte minst från 11 meter.

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar