ANNONS:
ANNONS:

Konstgräsplan i Råda beslutad av kommunfullmäktige

Efter sju sorger och åtta bedrövelser är det äntligen klart.
Lidköpings kommun får sin andra konstgräsplan – belägen i Råda.
– Det är roligt att alla föreningar står bakom det beslutet. För Lidköpingsfotbollen är det här det bästa, säger Lennart Åhlander, ordförande i Lofa till NLT.

Det har under lång tid pratats om ytterligare en konstgräsplan i Lidköpings kommun.
Redan under sensommaren 2011 var planerna långt gångna (Läs mer), men Lidköpingsklubbarna och kommunen hade svårt att enas om en bra plats för den nya planen.
Detta gjorde att planerna ”gick i stå”, men sakta men säkert började en arbetsgrupp från Lofa att jobba med att få till stånd ett gemensamt förslag att gå med till kommunen.
– Det har gjorts ett oerhört arbete från folk från Lofa och inom föreningarna. Möten med politiker, tjänstemän och kommunalråd har hållits i mängder för att få till en satsning på fotbollen och ungdomarna i stan som spelar fotboll, berättade Lofas sekreterare Christer Eriksson för Lokalfotboll.se i mars.

Under gårdagskvällen var det så dags för kommunfullmäktige att komma till ett slutgiltigt i frågan och i enighet kom mötet fram till ett för fotbollen positivt beslut i frågan.
6,9 miljoner kronor går kommunen in med i investeringspengar för omklädningsrum och en belyst konstgräsplan vid Rådavallen.
Totalt går hela bygget på närmare 10 miljoner kronor och den resterande delen står Sparbanksstiftelsen (2,35 miljoner) och Dina Försäkringar (750 000 kr) för.
Kommunalrådet Kjell Hedvall kommenterar beslutet följande:
– Fotboll är den i särklass största sporten i Lidköping med en fantastisk ungdomsverksamhet. När andra intressenter är med och satsar är det också betydligt lättare, säger Hedvall till NLT.

Parallelt med parkeringen vid Rådavallen kommer den nya planen att ligga.
Parallelt med parkeringen vid Rådavallen kommer den nya planen att ligga.

Den nya konstgräsplanen byggs i föreningsregi och föreningarna kommer även att stå för driften . Man kommer att driva planen under namnet LOFA konstgräs AB.
Råda BK kommer under sommarhalvåret att hyra planen, men under vintersäsongen kommer planen att vara öppen för alla föreningar. Målsättningen är också att hyran ska bli billigare än vad den varit tidigare på Framnäs konstgräs. I dagsläget kostar den planen 325 kr / timme att hyra, medan planen i Råda har som mål att kosta 175 kr / timme.

Arbetet med att bygga den nya konstgräsplanen har redan börjat. Under tisdagen drog Björn Albrektsson som kommer att hålla i bygget i gång och med en mild höst kommer planen att stå klar till våren. Annars dröjer det till sommaren 2014.

1 tanke på “Konstgräsplan i Råda beslutad av kommunfullmäktige

  1. Skönt att det äntligen är bestämt att spaden skall sättas i marken. Nu blir det nog till att ”sparka” några år till! 🙂

Lämna en kommentar