ANNONS:
ANNONS:

Kryss i derbyt mellan Götene och LFK

Oavgjort i det heta division tre-derbyt
Och Vinninga tog över serieledningen i den västra femman.
Här en sammanfattning av helgens lokala herrfotboll.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Karlstad BK – IK Gauthiod 0-0 (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Valon Gashi

Kommentar:
Kanske årets tuffaste bortamatch när Gauthiod gästade Våxnäs IP och Karlstad BK under lördagen. Förlust och det skulle vara 10 poäng mellan lagen, men Gauthiod kunde kliva av efter 90 minuter och konstatera att man hållit nollan för tredje matchen i rad. Dessvärre blev det inte heller några mål framåt denna varma eftermiddag och matchen slutade således 0-0.
Ett fullt godkänt resultat för Gauthiod, men snart måste segertåget börja rulla om man ska vara med och kamaps om de två översta placeringarna i tabellen.


DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Götene – Lidköpings FK 1-1 (referat LFK)
Mål Götene: Johan Apell
Mål LFK: Paulo Alves

Kommentar:
Hett derby inför drygt 300 personer på Västerby under fredagskvällen. En jämn tillställning där LFK hade det mesta av spelet och målchanserna, men där Götene kom tillbaka på slutet.
Matchens första mål av brasilianaren Paulo Alves just innan halvidsvilan och LFK såg ut att gå mot derbysegern. Men som så många gånger förr var Götene starka på fasta situationer och på just en sådan fick Johan Apell läget på en andraboll. Satsade på ett volleyskott vilket snyggt resulterade i 1-1 och delad pott.
LFK på tredjeplatsen i tabellen, men tog ändå in på Mellerud som förlorade med hela 6-0 borta mot Gerdsken. Spänning lär följa i en serie där alla lag tar poäng av alla.


DIVISION 4 NORRA

Främmestad – IFK Hjo 1-0 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Albin Larsson

Vara – Ekedalen 0-1 (referat Vara)

 

Kommentar:
Främmestad har gjort ett ryck i toppen av den norra fyran. Detta efter en stark seger i seriefinalen mot Hjo. Gästerna bättre i första halvlek, men i början av andra åt sig Främmestad in i matchen och Albin Larsson kunde sätta 1-0. Lägen fanns även för 2-0 i denna period, men målen uteblev. Istället fick Mattias Hofling (dagens målvakt i FIK) agera hjälte när han stod emot Hjos slutforcering med ett par vassa räddningar.

Längre ner i tabellen åkte Vara på en tung förlust hemma på Torsvallens fina matta. Trots ett massivt spelövertag ville bollen inte in och istället var det gästande Ekedalen som gjorde matchens enda mål och tog sig förbi Vara i tabellen.


DIVISION 5 VÄSTRA

Vinninga – Trollhättan Syrianska 3-1
Mål Vinninga: Lukas Nordin 3

Trollhättans FK – Kinne Vedum 4-0 (referat TFK)

Lundsbrunn – Levene Skogslund 3-3
Mål Lundsbrunn: Fanus Desalegn 2, Jesse Svensson Jackson
Mål LS: Johannes Andersson, Marcus Haraldsson, Emil Larsson

Sjuntorp – Axvall 3-1 (referat Axvall)
Mål Axvall: Marcus Lundberg

Trässberg – Corner 3-2
Mål Trässberg: Pontus Malmström, Rickard Kanyo, Patrik Fogelqvist
Mål Corner: Goran Pupcevic, Aman Daniel

Kommentar:
Vinninga upp i serietopp efter 3-1 i seriefinalen mot Syrianska. Lukas Nordin stor matchhjälte när han satte en straff och nickade in två mål hemma på Lindvallen.
Vinninga nu seriens enda obesegrade lag och en serieledning med en poäng före Syrianska och TFK.

Längst ner i tabellen blev det delad pott mellan Lundsbrunn och Levene Skogslund. 3-1 ledning till hemmalaget med kvarten kvar, men första trean får vänta. Vi konstatrar också att Trässberg tog tre tunga poäng hemma mot Corner. Ledning 3-0, men gästerna var nära att hämta ikapp underläget i den andra halvleken. 


DIVISION 5 MELLERSTA

Herrljunga – Vedum 0-2 (referat Vedum)
Mål Vedum: Alexander Johansson 2

Kommentar:
Nossebro skrällde redan under torsdagen när man knäppte tabelltvåan Borås AIK på näsan. Något som öppnade upp för Vedum och lagets chanser att närma sig kvalplatsen. Man gjorde också vad man skulle i bortamötet med Herrljunga. Alexander Johansson nätade två gånger om och Vedum är nu bara två poäng från kvalplatsen till fyran.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Mellby – Varnhem 1-1
Mål Mellby: Tomas Landh
Mål Varnhem: Marcus Börjesson

Saleby – Rackeby 4-2
Mål Saleby: Eric Ivarsson, Christofer Torsmyr, Jhimmy Svantesson, Alexander Eriksson
Mål Rackeby: Ulf Johansson, Adam Branell

Trollekis – Källby 4-1
Mål Trollekis: Max Frankén 2, Kevin Blomqvist, självmål
Mål Källby: Oscar Mellgren

ÖSIK – Järpås 2-1 (referat Ösik) (referat Järpås)
Mål ÖSIK: Mathias Johansson, Fidaim Baftiu
Mål Järpås: Patrik Peterson

Kommentar:
Toppmöte under fredagskvällen när ÖSIK tog emot Järpås. En spännande avslutning av matchen resulterade i hemmavinst och en ännu tätare toppstrid. Leder serien gör emellertid Trollekis som relativt enkelt besegrade Källby i ”Slaget om Kullen”. 4-1 innebär att man är laget att jaga.

I övrigt konstaterar vi att flera klassiska målskyttar verkar ha dammat av skorna. Tomas Landh målskytt i comebacken för sitt Mellby och i Rackeby målade Ulf Johansson


DIVISION 6 FALKÖPING

Arentorp/Helås – Kinnarp Slutarp 2-1
Mål AH: Andreas Johansson 2

Tråvad/Larv – Frisco 5-2
Mål T/L: Johannes Johansson 2, Eric Folkevall, Viktor Johansson, Fredrik Bjelkholm

Vartofta – Elmer-Fåglum 3-1
Mål EF: Javad Hosseini

Kommentar:
Emtunga krigade sig tillbaka från 0-2-underläge mot Annelund och nu är Falköpingssexans toppstrid ett getingbo där det bara skiljer en poäng mellan ettan och fyran. Enkel resa i helgen för Tråvad/Larv mot Frisco, medan Arentorp/Helås fick kämpa hårdare och vända underläge till seger mot nästjumbon Kinnarp-Slutarp.

Lämna en kommentar