ANNONS:
ANNONS:

”Kuk” och ”fitta” i fokus på förbundet

Ropa inte könsord som ”kuk” eller ”fitta” när du missar mål.
Då finns nämligen risken till en längre avstängning än tidigare.
Detta då svensk fotboll tar hårdare tag mot just grövre språk på fotbollsplanen.

Inom Västergötlands fotbollförbund finns det en Disciplingrupp som granskar inkomna ärenden i den lokala fotbollen. Varje år kommer det in cirka 300 ärendet på gruppens bord som ska diskuteras.
Förhoppningen är givetvis att dessa ärenden ska minska varje år, men nu finns det all anledning att tro att de istället kommer att öka.

Corner - Hangelösa
Linus Ekdén åkte ut för könsord förra året.

Svensk fotboll ändrar nämligen hanteringen av ärenden till följd av ”könsord mot sig själv”, dett vill säga sådant som uttrycks i besvikelse över exempelvis en missad målchans eller passning.
Tidigare har dessa förseelser enbart renderat en matchs automatisk avstängning i samma tävling eller serie. Men nu kommer ärendena att tas upp i Discplingruppen och därmed riskerar spelaren ifråga normalt en veckas avstängning från allt spel.

Könsord riktade mot motspelare eller domare hanteras som förut och ger normalt två respektive tre veckors avstängning. Nytt i straffskalan är också att rasistiska tillmälen bestraffas hårdare än tidigare.
Bestraffningsärende kommer också att upprättas mot spelare som spelat trots avstängning. Tidigare har endast föreningen ifråga ställts till ansvar för spel med obehörig spelare.

Lämna en kommentar