ANNONS:
ANNONS:

Lennerskog sköt Västergötland vidare

Mål i samtliga matcher och avancemang.
LFK:s Oscar Lennerskog hade en fin helg i Vänersborg.
– Det kändes som om det gick bra, säger 16-åringen efter Västergötlands avancemang i PostNord Cup.

SM för distriktslag, eller PostNord Cup som den också heter startade under helgen som gick i Vänersborg. För Västergötlands del rörde det sig om gruppspel mot Småland och Göteborg. Gruppsegraren vidare direkt till slutspel, medan tvåan fick kvala vidare.

Med i laget som ende lokale representant (Skarabekante Nattnael Zerai i Elfsborg fanns med) var Oscar Lennerskog. 16-åringen som i år spelat med LFK Akademi i division fyra är en av lagets mest framstående spelare vilket han också visade i helgen.
– Det kändes som det gick bra. Spelade ”10:a” och innermittfältare och var med mycket och styrde spelet. Så jag är nöjd, säger Oscar som verkligen var en bidragande orsak till lagets framgångar.

Ja, för framgång blev det för Västergötland. Detta trots att det såg tufft ut efter första matchen. Ledning 2-0 tappades till 2-3-förlust mot Småland. Seger mot Göteborg i den andra matchen var därför ett måste för avancemang.
– Mot Göteborg var det en riktigt bra match från vår sida. Vi vände underläge två gånger och vann med 3-2, berättar Oscar som gjorde mål i båda matcherna.

I och med segern vann Västergötland gruppen och är därmed vidare till nästa runda i SM som spelas i slutet av januari. För talangen Lennerskog väntar dock nu nya utmaningar även i klubblaget. Från och med nu ser det nämligen ut som att han kommer att tillhöra A-truppen i LFK.
– Så som jag fattat det är det A-laget som gäller, avslutar en nöjd 16-åring.

Lämna en kommentar