ANNONS:
ANNONS:

LFK chanslösa mot allsvenska Göteborg

0-6 (0-4) mot allsvenska Kopparberg/Göteborg.
Det var klasskillnad på konstgräset i Råda.
– Kul ändå och en bra erfarenhet, säger LFK:s Moa Heinulf.

Närmare 250 personer kantrade Dinaplanen i Råda när allsvenska Kopparberg/Göteborg kom på besök för spel i svenska cupen. LFK som hoppats på att stå emot och skapa nerv i matchen fick dock se första bollen i nätmaskorna redan efter tio minuter.
När det sedan blev ytterligare tre mål under de första 45 minuterna var matchen avgjord.
– De pressade högt och vi fick inget lugn i spelet. I andra halvlek kom vi mer rätt, säger lagets mittback Moa Heinulf som hade mycket att stå i matchen igenom.

Ja, i den andra halvleken fick LFK bättre ordning på positionsspelet och även om gästerna dominerade så fick hemmalaget mer boll och kom till ett par halvchanser. Men mer än nära blev det inte för LFK som fick en lektion av ett välspelade Kopparberg/Göteborg.

Nästa helg väntar ännu svårare motsånd när allsvenska mästarinnorna Linköping kommer på besök, men LFK som nu får känna på den ”stora scenen” hade ändå ljusglimtar att plocka med sig från lördagens match. 16-åriga vänsterbacken Evelina Klasson spelade otroligt moget på sin position och mittbacken Moa Heinulf visade att hon gjorde rätt som bytte division ett mot Elitettan.


Övriga träningsmatcher från helgen:

Trollhättans BoIS – IK Gauthiod 1-4 (referat TBoIS) (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Moe Abdou 2, Josef Daoud, Andreas Schmidt

Vänersborgs FK dam – IK Gauthiod dam 0-4 (referat VFK)
Mål Gauthiod: Josefin Andersson 3, Sigrid Verngren

Lämna en kommentar