ANNONS:
ANNONS:

LFK fyra minuter från en skräll i cupen

1-o-ledning med bara fyra minuter kvar.
Då kvitterade KIF Örebros Julia Spetsmark.
Och efter förlängning kunde sedan de allsvenska gästerna vinna matchen.

Förra tisdagen spelade LFK mot Holmalund i DM-final på Dinaplanen i Råda. Den matchen gick till förlängning och straffar efter en av säsongens bästa insatser från Lidköpingslaget.
Och det verkar vara tydligt att LFK som tappade förstaplatsen i serien under de två sista omgångarna formtoppat något sent.
För hemma mot allsvenska KIF Örebro visade man återigen att man håller en väldigt hög klass.

Något som gästerna fick erfara redan i matchens första minut nä Sandra Lagerbratt satte 1-0 för LFK. En drömstart förstås för hemmalaget som faktiskt spelade jämt med Örebro under matchens första 45 minuter. Visst hade gästerna mycket boll, men elva tjejer i LFK slet stenhårt och var inte ofarliga i sina kontringar.

img_6046

Just på en sådan i andra halvlek var det nära 2-0 för LFK, men Lagerbratts skott gick i stolpen. Sakta men säkert efter detta började Örebro med inbytta Lisa Dahlqvist få allt mer att säga till om. Bollinnehavet ökade och gång på gång försökte man få fram bollen i djupet. Ett ramstarkt LFK-försvar med Jenny Gustafsson mellan stolparna var dock riktigt bra och de gånger Örebro rann igenom löpte de offside.

Ja, de frusna åskådarna på ett höstruskigt Rådavallen började faktiskt tro på skrällseger desto närmare 90 minuter den digitala klockan i planens ena hörn tickade.
Men säg den glädje som varar…

För med fyra minuter kvar att spela kom landslagsmeriterade Julia Spetsmark igenom och lade iskallt bollen till vänster om en chanslös Jenny Gustafsson.
Blytungt för LFK och förlängningen som väntade blev förstås också en väntan på ett bortamål. Något som också kom i den första förlängningskvartens sista minut.
Ogonna Chukwudi krutade in 2-1 för Örebro och rullgardinen ner för LFK som under resterande delen av matchen mest fick freda sitt mål.

img_6043

En storspelande Jenny Gustafsson höll siffrorna nere på slutet, men någon sylvass kvitteringschans skapade inte LFK, utan gästande Örebro kunde planenligt vinna matchen och ta sig vidare i cupen.
Men oj så nära det var att LFK grusade de planerna…

Bäst i LFK redan nämnda Jenny Gustafsson. Men många var riktigt bra denna kväll och det är bara att LFK-tjejerna plockar med sig spelet från de två sista matcherna till nästa säsong.

Lämna en kommentar