ANNONS:
ANNONS:

LFK gjorde ett ryck i tabelltoppen

LFK gjorde ett miniryck i Elitettan.
Och Gauthiods damer tog en fin skalp borta i Rävåsen
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Lidköpings FK – Uppsala 2-0
Mål LFK: Heather Williams, Caroline Berling

 

Kommentar:
I vätan på IP Framnäs hann publiken knappt hunnit sätta sig innan LFK hade avgjort matchen mot Uppsala. Heather Williams satte 1-0 och Caroline Berling snappade upp en retur och satte 2-0. Hemmalaget hade också chanser till fler mål och bjöd på fint spel.
Andra halvlek blev mindre välspelad, men båda lagen vaskade fram chanser för mål. Matchen slutade dock 2-0 och LFK kammade hem tre välförtjänta poäng. När sedan Kvarnsveden föll mot Mallbacken och duon Kungsbacka och Örebro kryssade gjorde LFK ett miniryck i jakten på Allsvenskan 2019.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Rävåsen – Gauthiod 1-2 (referat Rävåsen)
Mål: Anna Ahlstrand, Josefin Andersson

Kommentar:
Gauthiod är helt klart ett annat lag än i början av säsongen. Man spelar nu med en annan rörlighet och då kan man störa samtliga lag i division ett. Det visade man inte minst under lördagen när man besegrade Rävåsen. Tabelltvåan tog visserligen ledningen, men innan halvtid hade Gauthiod både kvitterat och tagit ledningen. Rutinerade duon Anna Ahlstrand och Josefin Andersson målskyttar.
I den andra halvleken hade gästerna chanser att komma ikapp, men Hilma Lundquist i målet räddade sitt lag vid ett flertal tillfällen.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Arentorp/Helås – Sil 1-2
Mål A/H: Wilma Werner
Mål Sil: Lisa Bohman, självmål

IFK Tidaholm – Vinninga 2-2
Mål Vinninga: Lisa Johansson 2

Kommentar:
I det viktiga bottenmötet mellan Arentorp/Helås och Sil var det glada miner hos gästerna efter matchen efter att man vänt underläge till seger under den andra halvleken. Segern innebär att man kliver förbi Arentorp/Helås i tabellen.
Vinninga var sista lokala lag ut i helgen och det såg bra ut när Lisa Johansson gjorde två snabba mål. Men under den andra halvan var det gästerna som hade den bästa utdelningen och kunde till sist gå ikapp till 2-2.


DIVISION 3 ÖSTRA

Jula – Mellby 1-0 (referat Jula)

Kommentar:
Det mesta talar nu för att Mellbys damer nästa år får börja om i division fyra. I bottenmötet med Jula blev det nämligen förlust och gapet upp till strecket blir allt större. Matchens enda mål prickades in redan i den femte minuten och där efter blev det en jakt på kvittering för Mellby i en match där dock hemmalaget var spelförande, men där Mellby inte saknade chanser.


DIVISION 4 NORRA

Gullspång/Hova/Weimer – Rackeby/Kållandsö 4-3
Mål R/K: Sabina Westerling, Sandra Orrbén, Marlene Andersson

Kommentar:
Rackeby/Kållandsö hade behövt tre poäng borta i Gullspång, men man fick åka hem söderut med noll. Hemmalaget ledde med 3-2 i halvlek, men gick ifrån till 4-2 innan Rackeby/Kållandsö reducerade på slutet.
I denna lite rumphuggna serie möter dock alla lag varandra tre gånger vilket gör att lagets chanser till avancemng fortfarande lever kvar. Åtta matcher återstår.


DIVISION 4 VÄSTRA

Saleby/Järpås – Åsaka 0-4

Kommentar:
Årets säsong har inte gått som Saleby/Järpås har önskat. Från att vara ett lag i division tre är man nu ett lag i botten av division fyra. Mot mittenlaget Åsaka hade man inte mycket att säga till om och förlustsiffrorna skrevs till 0-4.


Lämna en kommentar