ANNONS:
ANNONS:

LFK har ena benet i Elitettan

Ösregn och höstrusk på Grimsta IP.
Men seger med 2-1 i borta mot Brommapojkarna.
Det innebär LFK nu har ena benet i Elitettan.

Serieseger som bara gav äran. Då ”började” säsongen för LFK dam på Grimsta IP i Stockholm under söndagskvällen. Brommapojkarna stod för motståndet. Ett lag som precis som LFK vunnit sin division ett-serie i överlägsen stil.

I ösregnet på konstgräset inleddes matchen med ställningskrig. Men på en omställning efter knappa kvarten spelade Carin Berling fram Maria Johansson på högerkanten. ”Marre” hittade in med ett fint inlägg till Sandra Lagerbratt som tog ner bollen och tryckte in den i mål.

Vilt jubel i LFK-lägret och resterande delen av första halvlek var annars fördel LFK som vägde tyngre och hade mest boll. Hemmalaget hade svårt att skapa chanser och försvarsspelet i LFK var stabilt.

Ställningskrig även i andra halvlek och chanserna var lätträknade. Därför kom Sandra Lagerbratts skott en bra bit utanför straffområdet som en överraskning. Inte bara för publiken utan också för hemmamålvakten som fick se bollen gå in i nätmaskorna ovanför henne. 2-0 och LFK mot Elitettan.

Just 2-0 såg också ut att bli slutresultatet, men ett BP som flyttat fram positionerna gav inte upp utan fick till sist utdelning när man i den 90:e minuten kunde trycka in reduceringen 2-1 som också blev slutresultatet.

Ett reultat som LFK förstås hade tagit på förhand ”alla dagar i veckan”. Visst kändes reduceringen snöplig, men LFK hade inte heller massor med chanser och att göra två mål på bortaplan väger förstås blytungt inför returen på Framnäs nästa lördag. Nu måste nämligen BP gå på offensiven och göra minst två mål för att grusa LFK-drömmarna om ett återtåg till Elitettan.

Lämna en kommentar