ANNONS:
ANNONS:

LFK i fortsatt serieledning

Lidköpings FK leder fortfarande Elitettan.
Men Gauthiod åkte på ett tungt poängtapp i division ett.
Här allt du behöver veta om helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

KIF Örebro – Kvarnsveden 1-1 (referat Örebro)
Mål LFK: Kayla Braffet

LFK:s målskytt.

 

Kommentar:
Bara två poäng skiljer ettan och sexan i Elitettan efter sju omgångar. Men det är faktiskt Lidköpings FK som för andra veckan i rad toppar tabellen. Borta mot tabelltvåan och fjolårets allsvenska lag KIF Örebro blev det 1-1 och det var LFK som fick bästa starten när Kayla Braffet gjorde mål från sin vänsterkant.
Gästerna kom dock tillbaka och kvitterade och sista 20 blev ett ställningskrig med två lag som gärna plockade tre poäng. Men matchen slutade 1-1 och LFK fortsätter att imponera


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Rynninge – IK Gauthiod 1-1
Mål Gauthiod: Elin Olofsson

 

Kommentar:
Bottenmöte i damernas division ett och Gauthiod såg länge ut som det bättre laget. Inte minst tack vare mittbacken Elin Olofsson som satte en straff till 1-0 för Gauthiod och laget var på väg att knappa in på lagen ovanför strecket.
Men som så många gånger förr denna säsong så blev slutminuterna inte det laget tänkt sig. Hemmalaget fick til len kvittering med fem minuter kvar att spela och Gauthiod fick nöja sig med en poäng.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Fristad/Borgstena/Sparsör – Vinninga 5-1
Mål Vinninga: Stina Ivarsson Persson

Ulvåker – Sil 1-1
Mål Sil: Ida Seth Johansson

Frisco – LHK 7-1
Mål LHK: Jennie Dahlqvist

Kommentar:
Frisco ser allt mer ut som ett blivande division ett-lag 2019. Laget forsar fram i serien och LHK hade denna helg inte en chans. LHK ledde dock med 1-0 innan hemmalaget kom igång.
Inte heller Vinninga kunde haka på Frisco. Laget stod för ett riktigt bottennapp borta mot Fristad i en match som man nog trodde man skulle kunna ta hem.

Nej, striden ser istället ut att bli om vilket lag som får lämna division två längre fram i höst. Detta då tabellen verkligen är jämn på den undre halvan.


DIVISION 3 ÖSTRA

Våmb – Skara 3-1
Mål Skara: Gentiana Sadiru

Mellby – Fagersanna/Mölltorp-Brevik 0-3

Hörnebo – Vedum 1-4
Mål Vedum: Matilda Fransson 2, Josefine Thunborg Larsson, Charlotte Inedahl

Levene-Skogslund – IFK Värsås 1-4
Mål LS: Alva Stolt

Kommentar:
Även i damernas östra trea kommer våra lokala lag att få rikta in sig på att rädda nyt kontrakt. Lagen i toppen av tabellen verkar helt enkelt lite för bra och våra lokala lag är nu amlade från placering 6-11 i tabellen.
Vedum dock laget som är gladast efter helgen. 4-1 borta mot Hörnebo imponerade och som vanligt gjorde Matilda Fransson mål.


DIVISION 4 NORRA

Inga lokala matcher denna helgDIVISION 4 VÄSTRA

Inga lokala matcher denna helgLämna en kommentar