ANNONS:
ANNONS:

LFK-kaptenen förlänger sitt kontrakt

Jakten på en allsvensk plats 2019 fortsätter.
Men redan nu kan man glädja sig åt att kapten Caroline Olsson valt att förlänga sitt kontrakt.
– Tror att detta lag har något stort och spännande på gång, säger Caroline.

Ingen har väl undgått Lidköpings FK:s framfart i Elitettan den gångna vårsäsongen och just nu förbereder man sig inför höstpremiären borta mot AIK nästa vecka.
Men oavsett om det bli allsvenskt spel 2019 eller inte kan man nu glädja sig åt att lagets kapten Caroline Olsson valt att förlänga sitt kontrakt med klubben även över nästa säsong.

”Mini” som hon ofta kallas har fått ta ett kliv uppåt i banan långa stunder och har från sin innermittfältsposition bidragit stort i LFK:s presspel som gäckat motståndarna.
– Vårsäsongen 2018 har gett resultat över förväntan och vi vill som lag fortsätta att utvecklas och det tror jag vi har stora möjligheter till. Det gör att jag tror att laget har något spännande och stort på gång och jag vill vara en del av den resan även under 2019, säger Caroline.

Sportchef Daniel Nordmark är förstås nöjd med att förlänga med en av lagets nyckelspelare redan nu.
– För oss är Caroline en spelare som tagit stora kliv sedan hon kom till LFK. Hon har visat stora ledaregenskaper vilket också belönat henne med kaptensbindeln. Det känns väldigt bra att vi kommit överrens med Carro.

LFK jagar som bekant en topp 2-placering för allsvenskt spel och när Daniel Nordmark får frågan vilka förhoppningar man bör ha på laget inför hösten blir svaret följande:
– Jag tycker att vi visat att vi står upp bra mot samtliga lag. Samtidigt får vi räkna med att alla lag lärt känna oss och hur vi spelar. Men mina och lidköpingsbornas förväntningar ska vara att vi fightas mot de tre övriga konkurrenterna i toppen långt in på säsongen.

Ja, i höstpremiären väntar alltså AIK för Kjell Larssons tjejer, men i höst komer man att få klara sig utan ytterbacken Shannon McCarthy som är tillbaka i USA. Frågetecken ställs också till duktiga mittbacken Samatha Harder där klubben väntar på myndighetssvar.
– Om man bara visste på vad det hänger på i Sams fall. Alla fall som dessa är olika och bedöms av en handläggare. Vi får hoppas att den handläggaren har en bra dag, avslutar en optimistisk Daniel Nordmark.

Samantha Harder och Shannon McCarthy.

Lämna en kommentar