ANNONS:
ANNONS:

LFK och Gauthiod har fortfarande chansen på DM-titeln

Semifinal väntar Lidköpings FK inom kort.
En semifinal dit även Gauthiods herrar kan kvalificera sig till.
DM 2015 går med andra ord mot sin upplösning.

Sedan i slutet av februari har klubbarna inom Västergötlands fotbollförbund slagits om vilka som är bäst. Från början var det bara division fyra, fem och sexlagen som spelade, men när DM väl gick in i slutspelsfasen dök även lagen från de högre serierna upp.
Och när vi nu är så gott som framme vid semifinalspel är det just lag från de högre divisionerna som finns kvar. Lidköpings FK är ett av lagen som ska spela semifinal och man gör det via tre raka 1-0 segrar (Råda, Vara, Vänersborgs IF). Närmast väntar nu division tre-laget IFK Tidaholm som besegrade IFK Falköping i sin kvartsfinal.

På den andra sidan av slutspelsträdet är Vänersborgs FK klara för semifinal. Division två-laget besegrade överraskningen Rydboholm (division 5) i sin kvartsfinal med 4-0. Vilket lag VFK får möta är fortfarande oklart, men den 9 september ska allsvenska Elfsborg gästa Lunnevi och Gauthiod för den återstående kvartsfinalen.

Två lokala lag på herrsidan slåss alltså fortfarande om att vara bäst i Västergötland. I början av oktober vet vi om man lyckades.

DM-herr-2015
Klicka på bilden för en större version

Redan nu kan dock LFK glädja sig åt att man i och med DM-framgångarna är klara för nästa års Svenska Cupen. Detta då man tagit en av de fem eller sex platser som VFF blivit tilldelade. För att Gauthiod ska kvalificera sig krävs seger mot Elfsborg eller att man bara förlorar med uddamålet mot Elfsborg.

Lämna en kommentar